Džinović: Ne volim slušati svoje pjesme!

Jedna od najvećih muzičkih zvijezda Balkana, uoči večerašnjeg nastupa u Banjaluci družio se sa fanovima i novinarima.

Republika Srpska 15.12.2015 | 21:13
Džinović: Ne volim slušati svoje pjesme!

Džinović kaže da mu je prva asocijacija na Banjaluku - ćevap. Na pitanje koji je ćevap bolji - banjalučki i sarajevski, on je diplopmatski odgovario da su "najbolje stvari iz mjesta u koje dođeš, bilo da je u pitanju vino, rakija ili hrana."

Kaže i da je redoslijed pjesama veoma važna stavka za svaki nastup.

"Prije 15-ak godina zvao me jedan banjalučki novinar sa radija, pa mi kaže - držim u ruci tvoj originalni CD i jedan piratski, a na njemu je izmiješan redoslijed. Reci mi, koliko je važan redoslijed pjesama? Ostao sam sat vremena sa njim u razgovoru, objašnjavajući koliko je to važno. Redoslijed pjesama za koncert mora da bude kao podmazan, apsolutno kontinuiran, mora da bude u krešendu."

Popularni pjevač kaže da je danas jako teško napraviti dobru pjesmu, kao i da bi svako danas da se bavi muzikom.

"To je loto, danas je kriza i teksta i muzike, vrlo je teško doći do dobre pjesme. A, zavladala je i hiperprodukcija, pa bi svako da se bavi muzikom. I može svako da se bavi muzikom, ali studijski. Jer, kad uđeš u studio mogu da te izrežu na sitne komadiće, vokal dotjeraju da bude perfektan. Ali, taj pjevač nije dorastao tom stimku, jer je sve to prividno i tehnički napravljeno. Treba se popeti na binu i otpjevati uživo, a to je već nešto drugo."

Džinović kaže da mu je jako teško reći koja mu je najdraža pjesma, jer ih, osim na koncertima, ne voli slušati.

"Uglavnom ne slušam svoje pjesme, jedino kad sam na stejdžu, onda sam zaista sa njima. U kafani ili u nekom drugom prostoru, kada sam sa prijateljima, ne volim slušati svoje pjesme i ne volim ih pjevati. Tada više volim pjevati i slušati neke drugu muziku."

O ulozi člana žirija "Pinkovih zvijezda" i o samoj emisiji Džinović ima samo riječi hvale.

"I ja i sve moje kolege u žiriju od samog početka osjećamo se odlično! Na snimanja dolazimo sretni i veseli, jako nam je interesantno da možemo da pomognemo tim mladim ljudima, a ujedno i da se dobro provedemo. Nama je veoma, veoma zabavno!"

Kada se pomene ima Harisa Džinovića, prva asocijacija je kafana i kafanski život. Popularni pjevač kaže da je svojevremeno u Parizu kupio lokal kako bi imao gdje da pije i poslije fajronta!

"Kafanu u Parizu sam kupio sa jednim prijateljem prije 18 godina, a nakon dvije -tri godine smo je prodali, jer je lokal 'pao na glavu', pošto niko ništa nije plaćao! A, kafanu smo kupili jer su nas na fajrontu tjerali konobari, pa sam rekao tom kolegi - hajmo da kupimo kafanu, da imamo gdje piti ko ljudi!"

Na kraju druženja, Džinović je najavio humanitarni koncert za Jadranku Stojaković, zajedno sa Željkom Joksimovićem, a ovaj nastup biće održan u januaru naredne godine.

(Mondo.ba)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Drdr

15.12.2015 21:15

Potpuno te razumijem.

ODGOVORITE
Name

Ni ja

15.12.2015 23:41

Pogotovo prihod od koncerta u BL doniraš za izgradnju Ferhadije, a vi srbi nagrnite na koncert!?

Name

Penzioner

15.12.2015 21:51

Kada ces izdati novi CD?

ODGOVORITE
Name

grgo

15.12.2015 23:31

odjebi bre,glumac.

Name

Bosanac

16.12.2015 05:49

Niti ja!

ODGOVORITE
Name

Mujo

17.12.2015 07:46

Razumijem te, jednostavno su s.anje da ih niko ne može slušati.

ODGOVORITE