Блатер: Нећете ме зауставити!

Сеп Блатер се огласио прије него што ће у четвртак пред Етичким комитетом ФИФА бити саслушан око оптужбе за коју одговара и Мишел Платини, суспендовани предсједник Европске фудбалске федерације.

Фудбал 16.12.2015 | 20:45
Блатер: Нећете ме зауставити!

Сеп Блатер, суспендовани предсједник Свјетске фудбалске федерације (ФИФА), упутио је писмо свим чланицама свјетске фудбалске породице у којем их је обавијестио како га нико и ништа неће зауставити у намјери да спере љагу за свог имена.

Блатер се огласио прије него што ће у четвртак пред Етичким комитетом ФИФА бити саслушан око оптужбе за коју одговара и Мишел Платини, суспендовани предсједник Европске фудбалске федерације (УЕФА). Ријеч је о уплати од два милиона швајцарских франака коју је ФИФА уз Блатеров благослов извршила на Платинијев рачун 2011. године.

Етички комитет има моћ да дуготрајно суспендује обојицу или их избаци доживотно из фудбала, а њихова одлука се очекује сљедеће седмице.

Блатер у свом писму, које је упутио на адресу 209 чланица ФИФА, тврди да је невин. Исто тако наглашава како приликом свог саслушања планира погледати у очи Ханса Јоакима Екерта, предсједника Етичког комитета ФИФА и упитати га због чега жели да га уништи?

На крају, Блатер је обећао да ће наставити борбу за скидање мрље са свог имена и да га у томе нико и ништа не може зауставити.

И Блатера и Платинија због оптужби за корупцију још 8. октобра Етички комитет привремено је суспендовао на 90 дана.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пасха

16.12.2015 20:14

Бјези лопове стари

ОДГОВОРИТЕ