Blater: Nećete me zaustaviti!

Sep Blater se oglasio prije nego što će u četvrtak pred Etičkim komitetom FIFA biti saslušan oko optužbe za koju odgovara i Mišel Platini, suspendovani predsjednik Evropske fudbalske federacije.

Fudbal 16.12.2015 | 20:45
Blater: Nećete me zaustaviti!

Sep Blater, suspendovani predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA), uputio je pismo svim članicama svjetske fudbalske porodice u kojem ih je obavijestio kako ga niko i ništa neće zaustaviti u namjeri da spere ljagu za svog imena.

Blater se oglasio prije nego što će u četvrtak pred Etičkim komitetom FIFA biti saslušan oko optužbe za koju odgovara i Mišel Platini, suspendovani predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA). Riječ je o uplati od dva miliona švajcarskih franaka koju je FIFA uz Blaterov blagoslov izvršila na Platinijev račun 2011. godine.

Etički komitet ima moć da dugotrajno suspenduje obojicu ili ih izbaci doživotno iz fudbala, a njihova odluka se očekuje sljedeće sedmice.

Blater u svom pismu, koje je uputio na adresu 209 članica FIFA, tvrdi da je nevin. Isto tako naglašava kako prilikom svog saslušanja planira pogledati u oči Hansa Joakima Ekerta, predsjednika Etičkog komiteta FIFA i upitati ga zbog čega želi da ga uništi?

Na kraju, Blater je obećao da će nastaviti borbu za skidanje mrlje sa svog imena i da ga u tome niko i ništa ne može zaustaviti.

I Blatera i Platinija zbog optužbi za korupciju još 8. oktobra Etički komitet privremeno je suspendovao na 90 dana.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pasha

16.12.2015 21:14

Bjezi lopove stari

ODGOVORITE