Анализа: Ван Гал не посустаје, доводи ТРОЈИЦУ нових!

Човек који је потрошио 334 милиона евра (!?) током три прелазна рока, завршио четврти и није прошао прву фазу Лиге шампиона, намерава да потроши још око 160-180 милиона.

Фудбал 16.12.2015 | 18:40
Анализа: Ван Гал не посустаје, доводи ТРОЈИЦУ нових!

Док се свет мало подсмева Манчестер јунајтеду и Лују ван Галу, а мало расправља о томе ко би требало и када да га наследи, оспоравани менаџер не посустаје.

Из Енглеске, која има неочекиваног лидера Премијер лиге, стижу вести о томе да је Ван Гал "нашао начин" да изађе из резутлатске кризе. Погађате – куповином! Масовном...

Менаџер Манчестер јунајтеда, који је у првој сезони на том месту испао из свих купова и завршио као четврти у Премијер лиги, а то место му припада и сада, спремио је списак појачања за јануарски прелазни, на коме се налази двојац из Евертона Џон Стонс и Ромелу Лукаку, као и звезда Реал Мадрида Џејмс Родригез.

Одмах да вас подсетимо на изјаву менаџера Евертона, Роберта Мартинеза, који је за свог тинејџера Стонса летос рекао да је момак тек потписао петогодишњи уговор и да би било неозбиљно очекивати да га клуб прода. Притом, Евертон је летос откупио Ромелуа Лукакуа од Челсија за 38 милиона евра и питање да ли је реално очекивати да га се на "Гудисону" одрекну само шест месеци након што је постао њихов играч.

Да не говоримо о томе да је Реал Мадрид колумбијску сензацију Џејмса Родригеза пре годину и по дана платио 88 милиона евра.

Можемо само да нагађамо које би суме биле потребне да се Евертон и Реал приволе на ове трансфере. Лаички, све испод 160-180 милиона евра за њих тројицу делује као немогућа мисија.

А, Ван Гал? Након што је испао у првој фази Лиге шампиона и потом изгубио од Борнмута у Премијер лиги, жали за повредама играча, а има их десеторица тренутно који нису у могућности да играју. Холанђанин и његов масивни стручни штаб од 35 чланова свакако делом сносе кривицу за то, међутим оно што би наводно решило проблем су нови трансфери.

Знате ли колико је Ван Гал потрошио новца у претходна три прелазна рока (јул-август 2014, јануар 2015. и јул-август 2015)?

Седите и држите се чврсто – за сада он је на нове играче потрошио 334.295.000 евра и планира још, рекосмо, око 160-180 милиона ове зиме. У међувремену, било је и одлазака играча (и то неких сјајних), али је клуб на Ван Галовим трансакцијама изгубио невероватних 184.250.000 евра и остао без Анхела Ди Марије и Чичарита Ернандеза.

А, Ди Марија је на 19 утакмица за Пари Сен Жермен ове сезоне дао седам голова и имао десет асистенција, док је Ернандез на 23 меча за Бајер Леверкузен постигао 17 голова! Само један више су заједно ове сезоне постигли Вејн Руни (7), Ентони Марсијал (6) и Мемфис Депај (5)...

Ефикасност је, узгред речено, највећи проблем актуелног састава Манчестер јунајтеда, који је постигао само 21 гол на 16 мечева у Премијер лиги ове сезоне, односно седам на шест у Лиги шампиона.

Шта на то каже Ван Гал?

Тешко да може да се пронађе боља изјава од оне после пораза у Волфсбургу, када је његов скупоцени тим осуђен на игре неколицине клинаца из погона Манчестер јунајтеда, практично дебитаната, изгубио и био послат у Лигу Европе.

Између осталог, Ван Гал је тада рекао да "напредак очигледно постоји и да је Манчестер јунајтед ове сезоне отишао даље у Лига купу него прошле".

Подсећамо, МК Донс је у сезони 2014/15 избацио Манчестер јунајтед у првом колу Лига купа резултатом 4:0, па од тога и није могло горе. Све остало у рангу је медиокритетских резултата које је за огромне паре Ван Гал приредио на трофеје навикнутим навијачима са "Олд Трафорда", који имају све мање разумевања за њега.

Но, шта је са власницима, Глејзеровима?

Они се и даље не оглашавају по питању евентуалне смене Холанђанина, иако многи најављују Карла Анћелотија веома брзо.

Јануар је за 15 дана. До тада ћемо знати да ли ће Анћелоти покушати да спасе брод који тоне или ће га Ван Гал натоварити са још неколико прескупо плаћених фудбалера.

Ко је све "платио" одласком?
Од његовог доласка на "Олд Трафорд" из клуба су отишли Дани Велбек, Шинђи Кагава, Александар Бутнер, Вилфред Заха, Бебе, Мајкл Кин, Чичарито Ернандез, Анђело Ерникез, Патрис Евра, Том Лоренс, Нани, Робин ван Перси, Џони Еванс, Рафаел, Рис Џејмс, Аднан Јанузај, Том Торп, Том Клеверли, Бен Амос, Андерс Линдегард, Фалкао, Виктор Валдес и 75 милиона евра плаћени Ахнел Ди Марија, уз још много играча који су били у другом плану. Стога, да ли су у праву поједине легенде клуба које тврде да је Јунајтед имао бољи састав пре доласка Ван Гала него након што је тај човек потрошио 334 милиона евра?

Сви Ван Галови трансфери (у милионима евра):
Ентони Марсијал (Монако): 50 (+30)
Морган Шнидерлан (Саутемптон) 35
Мемфис Депај (ПСВ) 27,5
Матео Дармијан (Торино) 18
Бастијан Швајнштајгер (Бајерн) 10
Реган Пул (Њупорт) 0,195
Серхио Ромеро (Сампдорија) слободан
Анхел Ди Марија (Реал Мадрид) 75
Лук Шо (Саутемптон) 37,5
Андер Ерера (Билбао) 36
Маркос Рохо (Спортинг) 20
Дели Блинд (Ајакс) 17,5
Радамел Фалкао (Монако) 7,6, позајмица
*напомена: Манчестер јунајтед мораће да доплати Монаку још 30 милиона евра за Марсијала, ако он буде испунио клаузуле унете у уговор.

Коментари / 0

Оставите коментар