Вазура: Боље да ћуте, оставили играче без хране, правили криминалне уговоре!

Генерални директор Партизана, Милош Вазура, без длаке на језику, о ситуацији у клубу и нападима којима је изложен.

Фудбал 16.12.2015 | 16:00
Вазура: Боље да ћуте, оставили играче без хране, правили криминалне уговоре!

Црно - бели су доживели иситинске шокове - нису обезбедили пролеће у Европи и заостају за Звездом 26 бодова у Суперлиги. Због свега наведеног Управни одбор ФК Партизан поднео је колективну оставку.

Сада се чека заказивање скупштине клуба, на којој ће бити изабран нови председник клуба. Сведоци смо критиковања челника Партизана у оставци у медијима, од стране опозиције, односно бивших руководилаца клуба из Хумске 1.

Предњачи некадашњи потпредседник Партизана, Бранко Ружић, који је изјавио да је предвидео овакав расплет догађаја у Партизану, алудирајући на посртање, за које оптужује челнике црно - белих.

Како се осећа после све учесталијих прозивки, "Блиц" је питао Милоша Вазуру, генералног директора Партизана.

- Бранко Ружић нема права да се јавља за реч. Он је оставио дуг од 15 милиона евра иза себе, који смо затекли 24. децембра 2014. године. Иза њега је остао клуб у блокади, од 800.000 евра. Подвлачим великим словима ОН, јер управо је Ружић тај који је вукао све конце у претходној гарнитури руководилаца. Остали су статирали.

Помиње се у негативног контексту и трансфер Петра Шкулетића?

- Ружић је хтео да прода Шкулетића, из њему знаних побуда, за 2,3 милиона евра. Донели су тада такву одлуку, па су је повукли. Све наведено смо затекли у клубу. Боље је да ћуте, да не бих додатно причао.

Шта томе још има да се дода, сада морате да кажете?

- Када смо дошли у Партизан, у СЦ Телеоптик није било грејања. Није буквално било новца ни за храну. Играчи нису имали шта да једу. Ужас. А, ми смо успели све то да стабилизујемо. Тај исти Шкулетић је продат за 4.000.000 евра. Значи, могли су и они за те паре да продају играча, али ко зна из којих разлога нису, могу само да нагађам. Да не причам о Андрији Живковићу...

Хоћемо ли већ једном расмрсити чвор око Живковића?

- Криминалан уговор направила је претходна управа, која прича да је иза себе оставила све како треба. Тај исти Бранко Ружић и његови сарадници продали су инвестиционом фонду , мимо знања Андрије Живковића, 50 одсто на права на његово обештећење, за 1,25 милиона евра. Причамо о фудбалеру који данас вреди 10 милиона евра, а знало се и тада колики је потенцијал. Па, јел то нормално? Оставили су нам огроман проблем.

О чему се ради?

- Уколико Андрија Живковић оде из Партизана по истеку уговора, у јуну, дакле без обештећења, Партизан мора да плати инвестиционом фонду пенале у износу од 2,5 милиона евра! Ето, то је једина истина, за све то постоје документа. И то је рукопис Бранка Ружића.

Има ли лека, ако се не прода Живковић у зимском прелазном року?

- Ко зна, видите у шта су нас увалили. Ми ћемо свакако ићи на суд и покушаћемо да све то оспоримо, пошто играч апсолутно није знао ништа о томе, а морао је. То нам је кец из рукава. Видите да су и Жилету радили иза леђа.

Интересовање за Живковића је велико, помињу се ПСЖ, Атлетико, Бенфика, Арсенал?

- Преговарамо са Андријом да остане. Он је много донео Партизану и пробаћемо да продужимо уговор са њим.

Сезона је пропала, иако сте били на добром путу, да после 10 година презимите у Европи. Шта имате да поручуите јавности у своју корист?

- Освојили смо прошле сезоне титулу. Ушли смо директно у групну фазу Лиге Европе. Па зар су то неуспеси? Истина, због Лиге Европе, почела је криза резултата у првенству и то јесте неуспех Имали смо једну лепу европску јесен у Партизану, играли смо добре утакмице, побеђивали. Али, то нас је коштало у Суперлиги.

Црно - бела јавност тражи одговорност од челника, највише због бламаже у шампионату?

- Због лоших резултата у првенству и кризе у клубу, управа је поднела колективну оставку. Мислим да смо се понели крајње одговорно и морално.

Да ли је тачно да је у руководећој гарнитури било раскола, који још траје?

- Нема никаквих размимоилажења, јер управа је отишла. Ко да се разилази у ставовима, када су сви отишли? Није тачно ни да је било несугласица. Сада сви лове у мутном и паметују, па су се појавиле и такве инсинуације. Поручујем душебрижницима да Партизан неће да стане. Клуб ће да функционише нормално, до скупштине, која ће бити одржана и на којој ће бити изабрано ново руководство. Она мора да се закаже у идућих месец дана. Када тачно, то зна председник Зоран Поповић.

Колико је клуб зарадио кроз европске утакмице?

- Фудбалери и руководство резултатима у Европи унели су у клупску касу око 7,5 милиона евра. Мислим да то довољно говори.

Обећавате ли да ће лоши резултати у Суперлиги бити поправљени у другом делу шампионата?

- Морамо да освојимо Куп, ту смо у игри, главни ривал је испао из конкуренције. Партизан се борио на три различита поља, играо добро у Европи, испали смо несрећно од Аугзбурга, примајући кључне голове у 46. и 89. минуту.

Учинак тренера Друловића је лош, како ви гледате на његово време у Партизану?

- О томе ћемо да причамо после среде, а оцену ће дати спортски директор, Ивица Илиев. Он ради активно на прелазном року, већ имамо нека решења.

Да ли ће Иван Томић заменити Друловића?

- Спортски сектор да одлучи и о тренеру. Такође и о појачањима, као и онима који ће да напусте клуб.

Саво Милошевић, председник Партизана?

- Рано је да причамо о томе, не могу ту ништа да вам кажем - закључио је Вазура.

Коментари / 0

Оставите коментар