Vazura: Bolje da ćute, ostavili igrače bez hrane, pravili kriminalne ugovore!

Generalni direktor Partizana, Miloš Vazura, bez dlake na jeziku, o situaciji u klubu i napadima kojima je izložen.

Fudbal 16.12.2015 | 16:00
Vazura: Bolje da ćute, ostavili igrače bez hrane, pravili kriminalne ugovore!

Crno - beli su doživeli isitinske šokove - nisu obezbedili proleće u Evropi i zaostaju za Zvezdom 26 bodova u Superligi. Zbog svega navedenog Upravni odbor FK Partizan podneo je kolektivnu ostavku.

Sada se čeka zakazivanje skupštine kluba, na kojoj će biti izabran novi predsednik kluba. Svedoci smo kritikovanja čelnika Partizana u ostavci u medijima, od strane opozicije, odnosno bivših rukovodilaca kluba iz Humske 1.

Prednjači nekadašnji potpredsednik Partizana, Branko Ružić, koji je izjavio da je predvideo ovakav rasplet događaja u Partizanu, aludirajući na posrtanje, za koje optužuje čelnike crno - belih.

Kako se oseća posle sve učestalijih prozivki, "Blic" je pitao Miloša Vazuru, generalnog direktora Partizana.

- Branko Ružić nema prava da se javlja za reč. On je ostavio dug od 15 miliona evra iza sebe, koji smo zatekli 24. decembra 2014. godine. Iza njega je ostao klub u blokadi, od 800.000 evra. Podvlačim velikim slovima ON, jer upravo je Ružić taj koji je vukao sve konce u prethodnoj garnituri rukovodilaca. Ostali su statirali.

Pominje se u negativnog kontekstu i transfer Petra Škuletića?

- Ružić je hteo da proda Škuletića, iz njemu znanih pobuda, za 2,3 miliona evra. Doneli su tada takvu odluku, pa su je povukli. Sve navedeno smo zatekli u klubu. Bolje je da ćute, da ne bih dodatno pričao.

Šta tome još ima da se doda, sada morate da kažete?

- Kada smo došli u Partizan, u SC Teleoptik nije bilo grejanja. Nije bukvalno bilo novca ni za hranu. Igrači nisu imali šta da jedu. Užas. A, mi smo uspeli sve to da stabilizujemo. Taj isti Škuletić je prodat za 4.000.000 evra. Znači, mogli su i oni za te pare da prodaju igrača, ali ko zna iz kojih razloga nisu, mogu samo da nagađam. Da ne pričam o Andriji Živkoviću...

Hoćemo li već jednom rasmrsiti čvor oko Živkovića?

- Kriminalan ugovor napravila je prethodna uprava, koja priča da je iza sebe ostavila sve kako treba. Taj isti Branko Ružić i njegovi saradnici prodali su investicionom fondu , mimo znanja Andrije Živkovića, 50 odsto na prava na njegovo obeštećenje, za 1,25 miliona evra. Pričamo o fudbaleru koji danas vredi 10 miliona evra, a znalo se i tada koliki je potencijal. Pa, jel to normalno? Ostavili su nam ogroman problem.

O čemu se radi?

- Ukoliko Andrija Živković ode iz Partizana po isteku ugovora, u junu, dakle bez obeštećenja, Partizan mora da plati investicionom fondu penale u iznosu od 2,5 miliona evra! Eto, to je jedina istina, za sve to postoje dokumenta. I to je rukopis Branka Ružića.

Ima li leka, ako se ne proda Živković u zimskom prelaznom roku?

- Ko zna, vidite u šta su nas uvalili. Mi ćemo svakako ići na sud i pokušaćemo da sve to osporimo, pošto igrač apsolutno nije znao ništa o tome, a morao je. To nam je kec iz rukava. Vidite da su i Žiletu radili iza leđa.

Interesovanje za Živkovića je veliko, pominju se PSŽ, Atletiko, Benfika, Arsenal?

- Pregovaramo sa Andrijom da ostane. On je mnogo doneo Partizanu i probaćemo da produžimo ugovor sa njim.

Sezona je propala, iako ste bili na dobrom putu, da posle 10 godina prezimite u Evropi. Šta imate da poručuite javnosti u svoju korist?

- Osvojili smo prošle sezone titulu. Ušli smo direktno u grupnu fazu Lige Evrope. Pa zar su to neuspesi? Istina, zbog Lige Evrope, počela je kriza rezultata u prvenstvu i to jeste neuspeh Imali smo jednu lepu evropsku jesen u Partizanu, igrali smo dobre utakmice, pobeđivali. Ali, to nas je koštalo u Superligi.

Crno - bela javnost traži odgovornost od čelnika, najviše zbog blamaže u šampionatu?

- Zbog loših rezultata u prvenstvu i krize u klubu, uprava je podnela kolektivnu ostavku. Mislim da smo se poneli krajnje odgovorno i moralno.

Da li je tačno da je u rukovodećoj garnituri bilo raskola, koji još traje?

- Nema nikakvih razmimoilaženja, jer uprava je otišla. Ko da se razilazi u stavovima, kada su svi otišli? Nije tačno ni da je bilo nesuglasica. Sada svi love u mutnom i pametuju, pa su se pojavile i takve insinuacije. Poručujem dušebrižnicima da Partizan neće da stane. Klub će da funkcioniše normalno, do skupštine, koja će biti održana i na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo. Ona mora da se zakaže u idućih mesec dana. Kada tačno, to zna predsednik Zoran Popović.

Koliko je klub zaradio kroz evropske utakmice?

- Fudbaleri i rukovodstvo rezultatima u Evropi uneli su u klupsku kasu oko 7,5 miliona evra. Mislim da to dovoljno govori.

Obećavate li da će loši rezultati u Superligi biti popravljeni u drugom delu šampionata?

- Moramo da osvojimo Kup, tu smo u igri, glavni rival je ispao iz konkurencije. Partizan se borio na tri različita polja, igrao dobro u Evropi, ispali smo nesrećno od Augzburga, primajući ključne golove u 46. i 89. minutu.

Učinak trenera Drulovića je loš, kako vi gledate na njegovo vreme u Partizanu?

- O tome ćemo da pričamo posle srede, a ocenu će dati sportski direktor, Ivica Iliev. On radi aktivno na prelaznom roku, već imamo neka rešenja.

Da li će Ivan Tomić zameniti Drulovića?

- Sportski sektor da odluči i o treneru. Takođe i o pojačanjima, kao i onima koji će da napuste klub.

Savo Milošević, predsednik Partizana?

- Rano je da pričamo o tome, ne mogu tu ništa da vam kažem - zaključio je Vazura.

Komentari / 0

Ostavite komentar