Бањалука: Бизнисмен криви зета за бомбу

Бачена кашикара на кућу Вукана Штрпца у бањалучком насељу Лауш. Сумња у Гостимира Ловрића с којим се спори, а који негира умешаност. Штрбац: С њим водимо спор "тежак" пет милиона. Ловрић: Спреман сам да идем на полиграф

Република Српска 15.12.2015 | 17:30
Бањалука: Бизнисмен криви зета за бомбу

Засад непознати нападач бацио је бомбу у двориште Вукана Штрпца, бањалучког бизнисмена, у бањалучком насељу Лауш. Све се одиграло у недељу у 23.55, у Карађорђевој улици у Бањалуци, а повређених није било.

"Реч је о кашикари, а од гелера је настала мања материјална штета на кући", потврђено је из полиције.

На кући Штрпца настала су мања оштећења од гелера и разбијен је један прозор, као и прозор на једном кафићу који се налази у близини.

Штрбац је за медије испричао да сумња да иза овог напада стоји његов зет Гостимир Ловрић с којим је у спору због пословне преваре.

"С њим водимо спор "тежак" око пет милиона марака. Сумњамо да је он схватио да ће изгубити па се одлучио на овај корак. Није нам свеједно и плашимо се јер онај ко је спреман да баци бомбу на кућу спреман је на све", испричао је Штрбац.

Он је објаснио да са зетом воде дугогодишњи спор јер им је, како каже, на превару узео деонице од Фабрике коже на Лаушу познате као "Кожара".

Њихов зет Гостимир Ловрић, негирао је јуче да има икакве везе са овим нападом, а свог таста оптужује за клевету.

"То вече смо његова ћерка, а моја жена, син и ја заједно гледали телевизију до пола два увече. Видео сам да је полиција дошла пред моју кућу, али су се окренули пред капијом и отишли. Никад у животу нисам бацио петарде на туђу кућу, а камоли бомбу. Када су у питању оптужбе да сам незаконито узео деонице "Кожаре", то није тачно. Све је решено судски у моју корист", изјавио је Ловрић и додао да је породица Штрбац преварила много људи и додао да је због овог случаја спреман и да иде на полиграф јер он није ништа скривио.

СТАНОВИ

Иначе, породица Штрбац је дошла у жижу јавности, пре четири године, када су их бројни Бањалучани оптужили да су их преварили приликом куповине станова које је радило предузеће "Штрбац компани" и "Станоградња комерц" у власништву Вукана и Далиборке.

СНИМАК

Тренутак бацања бомбе снимиле су камере видео - надзора на кући породице Вукана Штрпца. На снимку се види нечија рука како преко ограде у двориште убацује нешто.

"Одмах након тог уследила је експлозија и бљесак. На снимку се од чемпреса и ограде не види особа која је бацила бомбу", изјавио је Штрбац.

(Вечерње новости)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сноуден

15.12.2015 16:57

Обоицу на полиграф истрага не треба ици даље мозда је власник убјекта наговориотреце лице да баци бомбу како би оптузио зета јер вец има одредјен мотив.

ОДГОВОРИТЕ