Banjaluka: Biznismen krivi zeta za bombu

Bačena kašikara na kuću Vukana Štrpca u banjalučkom naselju Lauš. Sumnja u Gostimira Lovrića s kojim se spori, a koji negira umešanost. Štrbac: S njim vodimo spor "težak" pet miliona. Lovrić: Spreman sam da idem na poligraf

Republika Srpska 15.12.2015 | 17:30
Banjaluka: Biznismen krivi zeta za bombu

Zasad nepoznati napadač bacio je bombu u dvorište Vukana Štrpca, banjalučkog biznismena, u banjalučkom naselju Lauš. Sve se odigralo u nedelju u 23.55, u Karađorđevoj ulici u Banjaluci, a povređenih nije bilo.

"Reč je o kašikari, a od gelera je nastala manja materijalna šteta na kući", potvrđeno je iz policije.

Na kući Štrpca nastala su manja oštećenja od gelera i razbijen je jedan prozor, kao i prozor na jednom kafiću koji se nalazi u blizini.

Štrbac je za medije ispričao da sumnja da iza ovog napada stoji njegov zet Gostimir Lovrić s kojim je u sporu zbog poslovne prevare.

"S njim vodimo spor "težak" oko pet miliona maraka. Sumnjamo da je on shvatio da će izgubiti pa se odlučio na ovaj korak. Nije nam svejedno i plašimo se jer onaj ko je spreman da baci bombu na kuću spreman je na sve", ispričao je Štrbac.

On je objasnio da sa zetom vode dugogodišnji spor jer im je, kako kaže, na prevaru uzeo deonice od Fabrike kože na Laušu poznate kao "Kožara".

Njihov zet Gostimir Lovrić, negirao je juče da ima ikakve veze sa ovim napadom, a svog tasta optužuje za klevetu.

"To veče smo njegova ćerka, a moja žena, sin i ja zajedno gledali televiziju do pola dva uveče. Video sam da je policija došla pred moju kuću, ali su se okrenuli pred kapijom i otišli. Nikad u životu nisam bacio petarde na tuđu kuću, a kamoli bombu. Kada su u pitanju optužbe da sam nezakonito uzeo deonice "Kožare", to nije tačno. Sve je rešeno sudski u moju korist", izjavio je Lovrić i dodao da je porodica Štrbac prevarila mnogo ljudi i dodao da je zbog ovog slučaja spreman i da ide na poligraf jer on nije ništa skrivio.

STANOVI

Inače, porodica Štrbac je došla u žižu javnosti, pre četiri godine, kada su ih brojni Banjalučani optužili da su ih prevarili prilikom kupovine stanova koje je radilo preduzeće "Štrbac kompani" i "Stanogradnja komerc" u vlasništvu Vukana i Daliborke.

SNIMAK

Trenutak bacanja bombe snimile su kamere video - nadzora na kući porodice Vukana Štrpca. Na snimku se vidi nečija ruka kako preko ograde u dvorište ubacuje nešto.

"Odmah nakon tog usledila je eksplozija i bljesak. Na snimku se od čempresa i ograde ne vidi osoba koja je bacila bombu", izjavio je Štrbac.

(Večernje novosti)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Snouden

15.12.2015 16:57

Oboicu na poligraf istraga ne treba ici dalje mozda je vlasnik ubjekta nagovoriotrece lice da baci bombu kako bi optuzio zeta jer vec ima odredjen motiv.

ODGOVORITE