Убијена је јер је била обучена “као јапи”

Убица који је у марту у Мелбурну убио тинејџерку Машу Вукотић, рекао је полицији да је већ извесно време размишљао о томе да некога избоде и да је она само имала несрећу да буде његова жртва.

Свијет 15.12.2015 | 08:33
Убијена је јер је била обучена “као јапи”

Према речима тужиоца Мишел Вилијамс, Шон Кристијан Прајс (31) је изјавио да је 17- годишња ученица коју је 17. марта угледао у Парку Донкастер, у Мелбурну, била обучена “као јапи” и да је помислио да мора да је убије, након чега јој је нанео 49 убода ножем.

"Једноставно мрзим богаташе, то се скупљало у мени", рекао је Прајс полицији након хапшења.

Маша Вукотић је после вечере изашла у шетњу по парку око 18.45 часова и тада ју је напао Прајс, који је у то време био под законским надзором.

Већ је био под законским надзором

У време напада на девојчицу Прајс се налазио под надзором закона. Дан пре убиства, чувар који га је надзирао приметио је да се необично понаша, рекла је тужилац Мишел Вилијамс. Био је непријатељски настројен, узнемирен и није му се јавио у заказаном термину. Раније је констатовао да је параноичан, да мрзи жене и да је потенцијално агресиван.

После хапшења, Прајс, који је признао кривицу за убиство, као и силовање, крађу и покушај крађе, изјавио да је већ извесно време прижељкивао да избоде некога, неку богату особу.

Прајс на рочишту одржаном у Врховном суду Викторије отпустио адвокате и изјавио да ће се сам бранити.

"Мислио сам да богати људи не маре ни за шта, осим ако се то не деси њима. Већ извесно време сам осећао потребу да то урадим" рекао је полицији.

Он је такође рекао да признаје злочин и да само жели да се извини.

"Не очекујем милосрђе ", рекао је суду.

Након што је починио убиство, Прајс је схватио да ће вероватно бити ухапшен, па је одлучио да некога силује. Жена коју је силовао 18. марта изјавила је да и девет месеци после напада трпи последице.

"Љута сам зато што сам нападнута и силована. Љута сам што је одузео живот младој девојци", рекла је она.

Извор: Србија данас

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

радикал

15.12.2015 07:58

Убити ђубре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цар

15.12.2015 16:59

Мора да је занат учио код ових алахових ученика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дарко

05.01.2016 22:20

СВИ смо изгубили.видио Сам слику масе и дан Данас памтим.залосно и теско вријеме досло да се добрима ради овако.

ОДГОВОРИТЕ