Ubijena je jer je bila obučena “kao japi”

Ubica koji je u martu u Melburnu ubio tinejdžerku Mašu Vukotić, rekao je policiji da je već izvesno vreme razmišljao o tome da nekoga izbode i da je ona samo imala nesreću da bude njegova žrtva.

Svijet 15.12.2015 | 08:33
Ubijena je jer je bila obučena “kao japi”

Prema rečima tužioca Mišel Vilijams, Šon Kristijan Prajs (31) je izjavio da je 17- godišnja učenica koju je 17. marta ugledao u Parku Donkaster, u Melburnu, bila obučena “kao japi” i da je pomislio da mora da je ubije, nakon čega joj je naneo 49 uboda nožem.

"Jednostavno mrzim bogataše, to se skupljalo u meni", rekao je Prajs policiji nakon hapšenja.

Maša Vukotić je posle večere izašla u šetnju po parku oko 18.45 časova i tada ju je napao Prajs, koji je u to vreme bio pod zakonskim nadzorom.

Već je bio pod zakonskim nadzorom

U vreme napada na devojčicu Prajs se nalazio pod nadzorom zakona. Dan pre ubistva, čuvar koji ga je nadzirao primetio je da se neobično ponaša, rekla je tužilac Mišel Vilijams. Bio je neprijateljski nastrojen, uznemiren i nije mu se javio u zakazanom terminu. Ranije je konstatovao da je paranoičan, da mrzi žene i da je potencijalno agresivan.

Posle hapšenja, Prajs, koji je priznao krivicu za ubistvo, kao i silovanje, krađu i pokušaj krađe, izjavio da je već izvesno vreme priželjkivao da izbode nekoga, neku bogatu osobu.

Prajs na ročištu održanom u Vrhovnom sudu Viktorije otpustio advokate i izjavio da će se sam braniti.

"Mislio sam da bogati ljudi ne mare ni za šta, osim ako se to ne desi njima. Već izvesno vreme sam osećao potrebu da to uradim" rekao je policiji.

On je takođe rekao da priznaje zločin i da samo želi da se izvini.

"Ne očekujem milosrđe ", rekao je sudu.

Nakon što je počinio ubistvo, Prajs je shvatio da će verovatno biti uhapšen, pa je odlučio da nekoga siluje. Žena koju je silovao 18. marta izjavila je da i devet meseci posle napada trpi posledice.

"Ljuta sam zato što sam napadnuta i silovana. Ljuta sam što je oduzeo život mladoj devojci", rekla je ona.

Izvor: Srbija danas

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

radikal

15.12.2015 07:58

Ubiti đubre!

ODGOVORITE
Name

Car

15.12.2015 16:59

Mora da je zanat učio kod ovih alahovih učenika.

ODGOVORITE
Name

darko

05.01.2016 22:20

SVI smo izgubili.vidio Sam sliku mase i dan Danas pamtim.zalosno i tesko vrijeme doslo da se dobrima radi ovako.

ODGOVORITE