Пред Црвеном звездом седам паклених, судбоносних дана!

Ко преживи - причаће...После Меге синоћ, иде Бајерн, па Будућност...

Кошарка 15.12.2015 | 22:15
Пред Црвеном звездом седам паклених, судбоносних дана!

Тек што су ногом крочили на београдски аеродром "Никола Тесла" после повратка из Истанбула, кошаркаши Црвене звезде морали су да забораве на одмор и опуштање. Дао је тренер Дејан Радоњић вољно тиму да се поткрепи и напуни батерије, али "турбо" ритам којим живе Цирбес, Вилијамс, Симоновић и друштво подсећа их свакодневно да је живот професионалца понекад суров. Пред српским и регионалним шампионом можда је и најтежа недеља у досадашњем делу сезоне. Она која ће показати од каквог су материјала саткани момци у црвено-белим дресовима. Седам паклених дана - три жестоке утакмице, а међу њима и окршај који ће одредити даљу европску будућност Црвене звезде. На све то, у овом периоду клуб са Малог Калемегдана могао би да направи и резове у саставу.

У петак, црвено-бели ће у свом Пиониру одиграти сусрет са Бајерном у последњем колу групне фазе Евролиге, којем слободно може да се надене етикета најважније утакмице досадашњег тока сезоне (19.00, ТВ Спортклуб). Рачуница је јасна - ако Црвена звезда савлада селекцију Светислава Пешића - пролази међу 16 најбољих клубова Европе!

Исто тако - у случају пораза црвено-бели селе се у Еврокуп. Зато ни Бајер неће на борилиште изаћи без жеље и мотивације. Напротив. Али, све је у рукама Црвене звезде. Вођени заглушујућим хуком са трибина црвено-бели су у само недељу дана пререзали гркљан Краљу, а потом и милионерима из Подмосковља и тако се експресно вратили у трку за високи пласман. Тријумф из Минхена почетком новембра могао би да пружи рецепт како да се забележи још само та једна победа која ће донети друго везано учешће у Топ 16 фази, али и пролаз из једне од најтежих евролигашких група у последњих неколико година. Но, никада не треба подстаћи тренерски ум Светислава Пешића, али ни мотивацију његових добро плаћених асова, који ће засигурно бити спремни да "гризу" зарад виших клупских и личних циљева. Због тога ће Црвеној звезди бити потребна максималана мобилизација, како би се преко тренутно најтеже препреке прешло успешно.

А само дан након највеће утакмице до сада Црвена звезда могла би да добије одређене промене у саставу. Као што је први човек клуба Небојша Човић недавно најавио - 19. децембра Звезда ће у јавност изаћи са коначним ростером за наставак сезоне. Он ће, пре свега, бити искројен зависно од исхода двобоја са Бајерном, а из те најаве готово је јасно да ће управо тада бити уручене и захвалнице прекобројнима. Пре свега, ту се мисли на већ прецртаног Гала Мекела.

За крај пакленог низа Црвена звезда ће наредног понедељка ићи на најватреније гостовање у сезони - Будућности у Подгорици (21.00, ТВ Аренаспорт). Публика у Морачи и данас памти погодак Николе Калинића у последњој секунди утакмице, којим је Звезда прекинула низ без победе у Подгорици после пуних девет сезона.

Будућност је недавно безуспешно завршила своју европску турнеју у Еврокупу, па је тим Луке Павићевића мислима максимално усмерен ка Јадранској лиги. Тим пре Ђетићи ће имати и много више времена за одмор и припрему великог дербија, док ће играчи Звезде после утакмице практично већ отићи на пут за главни град Црне Горе.

Несумњиво, биће то још један жесток окршај два понајбоља тима регионалног такмичења и уз Цедевиту два главна кандидата за титулу.

Али, ако неко може и уме да из врелих седам дана изађе као победник онда је то Црвена звезда. У једној јако турбулентној сезони црвено-бели успели су да издрже све притиске, напоре, повреде и лоше игре и нађу се у самом врху Јадрана, али и у пол позицији да овере улазницу за Топ 16 фазу Евролиге.

Чуда су могућа, то је Звезда већ показала. Али, за нова биће потребно много енергије, ентузијазма, адреналина и среће.

Коментари / 0

Оставите коментар