Pred Crvenom zvezdom sedam paklenih, sudbonosnih dana!

Ko preživi - pričaće...Posle Mege sinoć, ide Bajern, pa Budućnost...

Košarka 15.12.2015 | 22:15
Pred Crvenom zvezdom sedam paklenih, sudbonosnih dana!

Tek što su nogom kročili na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" posle povratka iz Istanbula, košarkaši Crvene zvezde morali su da zaborave na odmor i opuštanje. Dao je trener Dejan Radonjić voljno timu da se potkrepi i napuni baterije, ali "turbo" ritam kojim žive Cirbes, Vilijams, Simonović i društvo podseća ih svakodnevno da je život profesionalca ponekad surov. Pred srpskim i regionalnim šampionom možda je i najteža nedelja u dosadašnjem delu sezone. Ona koja će pokazati od kakvog su materijala satkani momci u crveno-belim dresovima. Sedam paklenih dana - tri žestoke utakmice, a među njima i okršaj koji će odrediti dalju evropsku budućnost Crvene zvezde. Na sve to, u ovom periodu klub sa Malog Kalemegdana mogao bi da napravi i rezove u sastavu.

U petak, crveno-beli će u svom Pioniru odigrati susret sa Bajernom u poslednjem kolu grupne faze Evrolige, kojem slobodno može da se nadene etiketa najvažnije utakmice dosadašnjeg toka sezone (19.00, TV Sportklub). Računica je jasna - ako Crvena zvezda savlada selekciju Svetislava Pešića - prolazi među 16 najboljih klubova Evrope!

Isto tako - u slučaju poraza crveno-beli sele se u Evrokup. Zato ni Bajer neće na borilište izaći bez želje i motivacije. Naprotiv. Ali, sve je u rukama Crvene zvezde. Vođeni zaglušujućim hukom sa tribina crveno-beli su u samo nedelju dana prerezali grkljan Kralju, a potom i milionerima iz Podmoskovlja i tako se ekspresno vratili u trku za visoki plasman. Trijumf iz Minhena početkom novembra mogao bi da pruži recept kako da se zabeleži još samo ta jedna pobeda koja će doneti drugo vezano učešće u Top 16 fazi, ali i prolaz iz jedne od najtežih evroligaških grupa u poslednjih nekoliko godina. No, nikada ne treba podstaći trenerski um Svetislava Pešića, ali ni motivaciju njegovih dobro plaćenih asova, koji će zasigurno biti spremni da "grizu" zarad viših klupskih i ličnih ciljeva. Zbog toga će Crvenoj zvezdi biti potrebna maksimalana mobilizacija, kako bi se preko trenutno najteže prepreke prešlo uspešno.

A samo dan nakon najveće utakmice do sada Crvena zvezda mogla bi da dobije određene promene u sastavu. Kao što je prvi čovek kluba Nebojša Čović nedavno najavio - 19. decembra Zvezda će u javnost izaći sa konačnim rosterom za nastavak sezone. On će, pre svega, biti iskrojen zavisno od ishoda dvoboja sa Bajernom, a iz te najave gotovo je jasno da će upravo tada biti uručene i zahvalnice prekobrojnima. Pre svega, tu se misli na već precrtanog Gala Mekela.

Za kraj paklenog niza Crvena zvezda će narednog ponedeljka ići na najvatrenije gostovanje u sezoni - Budućnosti u Podgorici (21.00, TV Arenasport). Publika u Morači i danas pamti pogodak Nikole Kalinića u poslednjoj sekundi utakmice, kojim je Zvezda prekinula niz bez pobede u Podgorici posle punih devet sezona.

Budućnost je nedavno bezuspešno završila svoju evropsku turneju u Evrokupu, pa je tim Luke Pavićevića mislima maksimalno usmeren ka Jadranskoj ligi. Tim pre Đetići će imati i mnogo više vremena za odmor i pripremu velikog derbija, dok će igrači Zvezde posle utakmice praktično već otići na put za glavni grad Crne Gore.

Nesumnjivo, biće to još jedan žestok okršaj dva ponajbolja tima regionalnog takmičenja i uz Cedevitu dva glavna kandidata za titulu.

Ali, ako neko može i ume da iz vrelih sedam dana izađe kao pobednik onda je to Crvena zvezda. U jednoj jako turbulentnoj sezoni crveno-beli uspeli su da izdrže sve pritiske, napore, povrede i loše igre i nađu se u samom vrhu Jadrana, ali i u pol poziciji da overe ulaznicu za Top 16 fazu Evrolige.

Čuda su moguća, to je Zvezda već pokazala. Ali, za nova biće potrebno mnogo energije, entuzijazma, adrenalina i sreće.

Komentari / 0

Ostavite komentar