Приштина: Запаљена возила, ухапшена 3 лица

У Приштини је током данашњих нереда ухапшено троје демонстраната, а више возила је запаљено и уништено, саопштила је Косовска полицијска служба.

Регион 14.12.2015 | 22:30
Приштина: Запаљена возила, ухапшена 3 лица

У полицији кажу да су запаљени једно приватно и једно службено возило, као и четири аутомобила у власништву косовских институција.

"Током протеста бачено је више молотовљевих коктела на једно блиндирано возило и на два патролна возила Косовске полицијске службе", наводи полиција.

Полиција додаје да су три лица ухапшена због сумње да су нарушила јавни ред и мир, те да су оштетила или уништила имовину у власништву институција тзв. Косова.

"Алијанса за будућност Косова", на челу са бившим хашким притвореником Рамушем Харадинајем, саопштила је да су њено двоје посланика ухапшени и да им је одређено 48-часовно полицијско задржавање.

Ситуација у Приштини је нешто мирнија, али је примјетан велики број припадника полиције распоређених у близини објеката Владе и парламента самопроглашеног Косова.

Опозиција предвођена радикалним албанским покретом "Самоопредјељење" најавила је да ће наставити са паљењем службених аутомобила "отуђених институција које предводе премијер Иса Мустафа и министар спољних послова Хашим Тачи".

Косовска опозиција противи се формирању Заједнице српских општина и Споразуму о демаркацији границе са Црном Гором.

Опозициони посланици су и данас активирали сузавац у Скупштини тзв. Косова, а присталице опозиције су и данас на улицама организовале насилне демонстрације.

Коментари / 0

Оставите коментар