Пелегрини: Премијер лига - тежа него икад!

Менаџер Манчестер ситија верује да ћемо први пут у 21. веку имати шампиона Премијер лиге са мање од 80 освојених бодова.

Фудбал 15.12.2015 | 16:00
Пелегрини: Премијер лига - тежа него икад!

У Премијер лиги ове сезоне апсолутно нема "унапред уписаних" бодова. Чак и Астон Вила, која је после 16. кола убедљиво последња, успела је пре месец дана да одигра нерешено са Манчестер ситијем.

Да су "грађани" славили у том мечу, сада би били на челу табеле.

Овако, лидер је Арсенал, који је у недељу релативно лако савладао исту ту Астон Вилу, али је крајем новембра, на гостовањима Вест Бромвичу и Норичу, освојио само бод.

"Оваква ситуација није баш уобичајена за Премијер лигу", сматра менаџер Ситија Мануел Пелегрини.

"Можда су ове сезоне тимови квалитетнији, а утакмице изједначеније, али свакако мислим да ће трка за титулом бити веома тешка и да ће нови шампион на крају имати мање од 80 бодова".

Водећи Арсенал освојио је 33 бода из 16 мечева, што је у просеку мало више од два бода по утакмици. "Тобџије" би по досадашњем темпу завршиле сезону са 78 бодова.

Првак Енглеске последњи пут је имао мање од 80 бодова у сезони 1998/99 (Манчестер јунајтед, 79).

Јунајтед је 2011. био шампион са тачно 80 бодова - девет више од Челсија и Манчестер ситија, као најближих пратилаца - али је у четири сезоне после те, освајач Премијер лиге имао између 87 и 89 бодова.

Мануел Пелегрини, чији тим је у осмини финала Лиге шампиона извукао Динамо из Кијева, додао је да би му круна у Премијер лиги много више значила од европске.

"У Лиги шампиона може да ти се деси лош дан у полуфиналу, да испаднеш и да се нико не сећа шта си урадио те године. Зато увек кажем да освајање Лиге шампиона не треба да буде опсесија. То такмичење јесте важно, али не смемо због њега да запоставимо Премијер лигу, јер се на крају првенства најбоље види како сте радили током читаве сезоне".

Коментари / 0

Оставите коментар