Хоџсон би да води Енглезе и у Русију!

Селектор Енглеске Рој Хоџсон не намерава да напусти екипу пре Светског првенства у Русији 2018. године.

Фудбал 15.12.2015 | 13:20
Хоџсон би да води Енглезе и у Русију!

Хоџсон се већ 40 година бави тренерским послом, а "Горди Албион" води од 2012. године.

"Ако ме сада питате да ли себе видим на послу после следећег лета, одговорио бих потврдно", рекао је 68-годишњи Хоџсон.

Њему уговор са Фудбалским савезом истећи ће му по завршетку Европског првенства наредног лета у Француској.

"Наредна година ће ми бити 41. на тренерском послу и на то сам веома поносан. Сада ништа не могу да предвиђам, ништа осим Европског првенства, али све ће зависити од тога како се осећам", рекао је Хоџсон.

Енглески Фудбалски савез (ФА) подржаће Хоџсона, ако екипа оствари добар резултат у Француској.

"Ако остваримо добре резултате на Европском првенству, онда је Хоџсон наш човек за 2018. годину", рекао је извршни директор Савеза Мартин Глен.

Глен је у септембру рекао да Хоџсону неће бити понудјен нови уговор све до завршетка Европског првенства, како би се избегла ситуација каква је била с бившим селектором Фабијом Капелом.

Капело је пре Светског првенства 2010. године у Јужној Африци добио нови уговор од ФА, али је Енглеска у осмини финала убедљиво изгубила од Немачке са 1:4.

Хоџсон ће у Француској предводити Енглеску на трећем великом турниру, а ривали на турниру (10. јун - 10. јул) биће му Русија, Словачка и суседни Велс у групи Б.

Екипа је 2012. године на Европском првенству у Украјини и Пољској такмичење завршила у четвртфиналу, где је изгубила од Италије после пенала, а прошлог лета је на Светском првенству у Бразилу такмичење завршила у групној фази пошто је освојила само бод.

Енглеска је од тада победила у свакој такмичарској утакмици, а квалификације за Европско првенство једина је завршила с максималним учинком од десет победа.

Коментари / 0

Оставите коментар