Анализа - видео: Бакси ''убице'' историјских серија НБА лиге!

Милвоки Бакси прекинули су низ Голден Стејт Вориорса од 24 узастопне победе и тако потврдили да је историја цикличан процес.

Кошарка 16.12.2015 | 23:40
Анализа - видео: Бакси ''убице'' историјских серија НБА лиге!

Бакси су на свом терену нанели први пораз екипи из Оукленда у новој сезони и прекинули други најдужи низ у историји НБА лиге – 108:95.

Испред Вориорса остала је само легендарна генерација Лос Анђелес Лејкерса који су у сезони 1971/1972 имали 33 везане победе, а и ту серију прекинуо је Милвоки.

’Језерџије’, које су испред себе имале Карима Абдул-Џабара и Оскара Робертсона доживели су убедљив пораз резултатом 120:104.

Предвођени најбољим играчем данашњице Стефеном Каријем, момци Стива Кера најпре су оборили рекорд за најбољи старт сезоне са 16 узастопних победа, надмашивши тако достигнућа Вашингтон Капитолса из сезоне 1948/49 и Хјустон Рокитса из сезоне 1993/94.

Рачунајући и крај прошле такмичарске године, када су преко Кливленд Кавалирса стигли до прве титуле у историји франшизе после равно четири деценије, Вориорси су забележили 27 тријумфа и у међувремену постали најуспешнији амерички тим у историји спорта у Северној Америци, када је у питању почетак сезоне.

Екипа из 'Оракл Центра' оборила је рекорд Сент Луис Марунса из XИX века, пошто су Марунси 1884. године имали 20 узастопних славља на почетку такмичарске године у претечи Националне безјзбол лиге (МЛБ) у Сједињеним Америчким Државама.

Коментари / 0

Оставите коментар