Analiza - video: Baksi ''ubice'' istorijskih serija NBA lige!

Milvoki Baksi prekinuli su niz Golden Stejt Voriorsa od 24 uzastopne pobede i tako potvrdili da je istorija cikličan proces.

Košarka 16.12.2015 | 23:40
Analiza - video: Baksi ''ubice'' istorijskih serija NBA lige!

Baksi su na svom terenu naneli prvi poraz ekipi iz Ouklenda u novoj sezoni i prekinuli drugi najduži niz u istoriji NBA lige – 108:95.

Ispred Voriorsa ostala je samo legendarna generacija Los Anđeles Lejkersa koji su u sezoni 1971/1972 imali 33 vezane pobede, a i tu seriju prekinuo je Milvoki.

’Jezerdžije’, koje su ispred sebe imale Karima Abdul-Džabara i Oskara Robertsona doživeli su ubedljiv poraz rezultatom 120:104.

Predvođeni najboljim igračem današnjice Stefenom Karijem, momci Stiva Kera najpre su oborili rekord za najbolji start sezone sa 16 uzastopnih pobeda, nadmašivši tako dostignuća Vašington Kapitolsa iz sezone 1948/49 i Hjuston Rokitsa iz sezone 1993/94.

Računajući i kraj prošle takmičarske godine, kada su preko Klivlend Kavalirsa stigli do prve titule u istoriji franšize posle ravno četiri decenije, Voriorsi su zabeležili 27 trijumfa i u međuvremenu postali najuspešniji američki tim u istoriji sporta u Severnoj Americi, kada je u pitanju početak sezone.

Ekipa iz 'Orakl Centra' oborila je rekord Sent Luis Marunsa iz XIX veka, pošto su Marunsi 1884. godine imali 20 uzastopnih slavlja na početku takmičarske godine u preteči Nacionalne bezjzbol lige (MLB) u Sjedinjenim Američkim Državama.

Komentari / 0

Ostavite komentar