Францускиња описала како је отета Маша

Оптужени француски држављани за отмицу трогодишње Маше П. негирали су пред Посебним одељењем за организовани криминал Вишег суда кривицу за то дело.

Свијет 14.12.2015 | 14:20
Францускиња описала како је отета Маша

Првооптужени Себастијан Браншу Мишел рекао је судском већу да разуме оптужницу која му се ставља на терет, али да то није учинио, као и да неће износити своју одбрану током главног претреса.

Другооптужена, његова жена, Горин Алексис Сандрин Браншу навела је да хоће да износи своју одбрану у главном претресу, као и њена ћерка Емерин Улије Кристел.

Горин Браншу је навела да ништа није знала о отмици детета, да јој Себастијан није ништа рекао, као и да им цело путовање у Румунију и Србију није било чудно, јер, како је рекла, изненадни путеви нису били ништа ново, тако су једном приликом отишли у Монако да гледају трке Формуле један.

Горин, која је плакала и јецала све време и више пута била опоменута од председника кривичног већа Драгана Ивошевића да се смири, рекла је суду да је Себастијан, иначе возач међународних линија, био јако нервозан, да се понашао агресивно, драо се и викао сав пут, стално је био бесан како "испред њега возе споро, пут лош, има доста рупа"..., као и да су га се њена ћерка и она плашиле.

Према њеним речима, у Румунији су били три дана, шетали се, све је било, како је навела, нормално, али и да је Себастијан све време био "јако нервозан и стално је био немогућ".

"Када је рекао - доста ми је, идемо натраг у Француску, унели смо најкраћи пут за повратак у ГПС и рекао је да ћемо проћи кроз Србију. Био је нервозан. Зауставили смо се у малом месту у Србији, јели смо у Мекдоналдсу, викао је на нас да пожуримо, тресла сам се", казала је Горин Браншу.

Додала је да је Себастијан тада рекао њој да вози, да није знала зашто, али га је послушала, јер га се, како је више пута поновила, плашила и да није желела да вози.

Према њеним речима, када се вратио држећи дете, рекао јој је урлајући да вози. Она није хтела и зато је, како је навела, "та жена (мајка детета) стигла до кола и он ју је одгурнуо", а затим је Себастијан притиснуо Горин колено да би убрзала, а ауто је био са аутоматским мењачем и само су кренули напред.

Када су одмакли, зауставили су се, Себастијан је изашао из аута, скинуо јој и бацио одећу, обукао нову, наместио нову фризуру, ставио је у дечје седиште, променио своје панталоне и ставио наочари за вид и рекао јој да седне на место сувозача.

Потом је променио таблице на аутомобилу и сео да вози и све време је, по њеним наводима, био вулгаран.

Рекао јој је и да ће је ударити песницом у лице, а да је она била трауматизована "јер је он отео дете".

"Када му је полицајац дао знак да се заустави, он је кренуо према препреци коју су поставили и прешао је, стално смо му говорили да се заустави. Рекао је: ја сам тај који одлучује. Нико ми неће наређивати. Умукните", сведочила је Горин Браншу.

Навела је и да је потом Себастијан стао у зауставној траци, изашао је, узео дете и тада је видела црни ауди који се паркирао испред њих, хтела је тим људима да објасни шта се десило, али они су урлали и уперили пиштољ на њих.

"Полицајци су кренули за Себастијаном, видео их да долазе, вратио се код аута и вратио дете у седиште за дете. Полиција није разумела француски, одвели су нас у полицијску станицу", рекла је Горин.

Подвукла је да она и њена ћерка нису криминалци, чланови криминалне групе, да не постоји никаква активност групе, као и да ниједног момента током пута није било говора о томе да се отме дете.

"Ја нисам знала шта му је у глави. Ни у једном моменту нисмо знали које су Себастијанове намере", рекла је Горин.

Када је Себастијану Браншу Мишелу дата могућност да поставља питања својој супрузи, са којом је у браку од 2010, рекао је да мисли да она неће да преузме одговорност за своја дела и да све што је рекла није тачно.

Тузилаштво за организовани криминал подигло је оптужницу против троје француских држављана, због кривичног дела отмице малолетног детета, извршене 13. марта у улици Браће Јерковића код броја 227, означивши Себастијана Браншу Мишела организатора криминалне групе.

Сматра се да су отето дете хтели да подметну француском суду, како би ДНК анализом утврдили да невенчани супруг трећеоптужене Емерин Улије Кристел, са којим нису у добрим односима, није биолошки отац детета.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар