СП: Катастрофа Српкиња - ништа од ОИ 2016.!

Рукометашице Србије завршиле су такмичење у осмини финала Светског првенства катастрофалним поразом и тако остале без пласмана на Олимпијске игре у Рију.

Остали спортови 14.12.2015 | 13:40
СП: Катастрофа Српкиња - ништа од ОИ 2016.!

Србија је у најважнијој утакмици у Данској одиграла веома лоше и доживела убедљив пораз од Холандије резултатом 36:20 (17:6).

Тешко је пронаћи адекватне речи после оваквог неуспеха, након којег је очигледно да је потребна потпуна реконструкција стручног штаба.

Играчицама није фалило жеље, али су биле много слабије од разиграних Холанђанки које су успоставиле доминацију од самог старта. Користиле су сваку рупу у одбрани Србије, а било их је много, и већ после пет минута дошле до вођства од 6:1.

Наставиле су да тероришу наше голманке, док се на другој страни терена мрежа није тресла више од 10 минута. Једно од најлошијих полувремена у скоријој историји завршиле су резултатом 17:6.

Изабранице Саше Бошковића, који ни на један начин није покушао да промени ток утакмице, нападачки су биле расположеније у наставку, али је позади поново шкрипало. То су ривалке сурово кажњавале за коначну тријумф од 16 разлике.

Осим селектора, можда и најслабији део тима биле су голманке које су нас пре неколико година у Арени одушевљавале. Нису успевале да одбране малтене ништа, а познато је да су управо чувари мреже они који гурају екипу напред.

Холандију је до победе предводила Лоис Абинг са шест голова, док је Лаура ван ден Хејден постигла пет. У селекцији Србије истакла се Катарина Крпеж Жлезак са шест голова, а Кристина Лишчевић додала је четири.

Холанђанке су задржале максималан учинак на Светском првенству у Данској, а у борби за полуфинале ће се борити са победником меча Шпанија – Француска.

У осталим утакмицама осмине финала Румунке су са 25:22 елиминисале првакиње света Бразил, док је Норвешка са 28:22 савладала Немачку, а Данска је са 26:19 савладала Шведску.

Србија је кренула нападачки, па се после вођства Холандије Сања Рајовић изборила са сјајну позицију и натерала противницу да направи седмерац. Јелена Живковић је била сигурна за 1:1, али је онда уследила велика серија ’Орања’ – Српкиње су испустиле неколико добрих ситуација у нападу, па је после само шест минута на семафору писало 6:1.

Холанђанке су наставиле са агресивном игром, а Србија до другог гола стигла поново са седам метара, овога пута је погодила Крпез Шлезак. Јована Стоиљковић смањила је на 3:7, али је наш тим примио гол са играчлем мање, а онда и контра Холандије за 3:9.

Катастрофалну серију примљених голова наше играчице наставиле све док је није прекинула Тамара Георгијев, али је и то било недовољно. Пребрзе Холанђанке разбијају одбрану Српкиња и у 22. минуту стижу до +10 – 5:15.

До краја полувремена једино је Крпеж Шлезак погодила са крила, па је Србија на паузу отишла у ’дебелом’ минусу – 6:17.

Иако је Србија кренула офанзивније у наставку, то није много утицало на резултат. Голманка Холандије Вестер сјајно је бранила покушаје Крпеж Шлезак, па је после седам минута резултат био 10:22. Противнице наших рукометашица толико су биле слободне у нападу да су покушале и ’цепелином’ да постигну гол и замало биле непрецизне.

До краја меча Србија је како-тако парирала, али није успела да избегне катастрофу које су Холанђанке нанеле резултатом 36:20.

Коментари / 0

Оставите коментар