SP: Katastrofa Srpkinja - ništa od OI 2016.!

Rukometašice Srbije završile su takmičenje u osmini finala Svetskog prvenstva katastrofalnim porazom i tako ostale bez plasmana na Olimpijske igre u Riju.

Ostali sportovi 14.12.2015 | 13:40
SP: Katastrofa Srpkinja - ništa od OI 2016.!

Srbija je u najvažnijoj utakmici u Danskoj odigrala veoma loše i doživela ubedljiv poraz od Holandije rezultatom 36:20 (17:6).

Teško je pronaći adekvatne reči posle ovakvog neuspeha, nakon kojeg je očigledno da je potrebna potpuna rekonstrukcija stručnog štaba.

Igračicama nije falilo želje, ali su bile mnogo slabije od razigranih Holanđanki koje su uspostavile dominaciju od samog starta. Koristile su svaku rupu u odbrani Srbije, a bilo ih je mnogo, i već posle pet minuta došle do vođstva od 6:1.

Nastavile su da terorišu naše golmanke, dok se na drugoj strani terena mreža nije tresla više od 10 minuta. Jedno od najlošijih poluvremena u skorijoj istoriji završile su rezultatom 17:6.

Izabranice Saše Boškovića, koji ni na jedan način nije pokušao da promeni tok utakmice, napadački su bile raspoloženije u nastavku, ali je pozadi ponovo škripalo. To su rivalke surovo kažnjavale za konačnu trijumf od 16 razlike.

Osim selektora, možda i najslabiji deo tima bile su golmanke koje su nas pre nekoliko godina u Areni oduševljavale. Nisu uspevale da odbrane maltene ništa, a poznato je da su upravo čuvari mreže oni koji guraju ekipu napred.

Holandiju je do pobede predvodila Lois Abing sa šest golova, dok je Laura van den Hejden postigla pet. U selekciji Srbije istakla se Katarina Krpež Žlezak sa šest golova, a Kristina Liščević dodala je četiri.

Holanđanke su zadržale maksimalan učinak na Svetskom prvenstvu u Danskoj, a u borbi za polufinale će se boriti sa pobednikom meča Španija – Francuska.

U ostalim utakmicama osmine finala Rumunke su sa 25:22 eliminisale prvakinje sveta Brazil, dok je Norveška sa 28:22 savladala Nemačku, a Danska je sa 26:19 savladala Švedsku.

Srbija je krenula napadački, pa se posle vođstva Holandije Sanja Rajović izborila sa sjajnu poziciju i naterala protivnicu da napravi sedmerac. Jelena Živković je bila sigurna za 1:1, ali je onda usledila velika serija ’Oranja’ – Srpkinje su ispustile nekoliko dobrih situacija u napadu, pa je posle samo šest minuta na semaforu pisalo 6:1.

Holanđanke su nastavile sa agresivnom igrom, a Srbija do drugog gola stigla ponovo sa sedam metara, ovoga puta je pogodila Krpez Šlezak. Jovana Stoiljković smanjila je na 3:7, ali je naš tim primio gol sa igračlem manje, a onda i kontra Holandije za 3:9.

Katastrofalnu seriju primljenih golova naše igračice nastavile sve dok je nije prekinula Tamara Georgijev, ali je i to bilo nedovoljno. Prebrze Holanđanke razbijaju odbranu Srpkinja i u 22. minutu stižu do +10 – 5:15.

Do kraja poluvremena jedino je Krpež Šlezak pogodila sa krila, pa je Srbija na pauzu otišla u ’debelom’ minusu – 6:17.

Iako je Srbija krenula ofanzivnije u nastavku, to nije mnogo uticalo na rezultat. Golmanka Holandije Vester sjajno je branila pokušaje Krpež Šlezak, pa je posle sedam minuta rezultat bio 10:22. Protivnice naših rukometašica toliko su bile slobodne u napadu da su pokušale i ’cepelinom’ da postignu gol i zamalo bile neprecizne.

Do kraja meča Srbija je kako-tako parirala, ali nije uspela da izbegne katastrofu koje su Holanđanke nanele rezultatom 36:20.

Komentari / 0

Ostavite komentar