Вјеровали или не - Кари је пети најплаћенији у Голден Стејту!

Да, добро сте прочитали. Најкориснији играч лиге је тек пети најплаћенији играч у својој екипи.

Кошарка 13.12.2015 | 21:00
Вјеровали или не - Кари је пети најплаћенији у Голден Стејту!

И никада се није бунио због тога, иако је јасно да такве ствари нису нормалне, поготово ако за екипу радите оно што ради Кари за Голден Стејт.

Игудала, Грин, Томпсон и Богут имају већу плату од Карија који је 2012. продужио уговор, а ове сезоне зарађује 11.370.786 долара.

„Одавно сам се договрио са собом да пређем преко тога. Могао сам да поступим и другачије и кажем: 'Желим да узмем колико могу, сачекаћу са потписивањем уговора, можда бити слободан агент наредне сезоне и ко зна шта би се догодило?' Али, што се мене тиче, уговор од 44 милиона је био сасвим довољан за мене и моју породицу. Када сам донео одлуку да потпишем продужетак рекао сам себи да је то права одлука. Да, требало би да будете плаћени онолико колико вредите, али пре четири године сам био ок са тиме. Не можете да гледате уназад, јер ће тако доћи и негативност. То ће донети немир у екипу“, рекао је Кари.

У време када је потписивао продужење уговора Кари није био звезда каква је данас. Многи су се тада питали да ли његови зглобови могу да издрже.

„После три године, сваки дан се подсећам. Под један, не могу ништа да урадим поводом тога. Нема сврхе жалити се и покушавати да се нешто промени што не може да се промени. У то време сам добио подршку породице, агента и себе да је то права одлука. Тиме сам осигурао бригу о породици.“

На неки начин, Кари је олакшао Вориорсима јер су имали довољно новца да око њега изграде шампионски тим.

„Све се дешава са разлогом. Ја се трудим да поштујем оно што имам. Јасно је да су и многе друге ствари помогле да се тако осећам, као што је спонзорски уговор који сам потписао. На крају ће све доћи на своје. Лепо је знати да сам из свега добио шампионски прстен и МВП титулу“, каже момак који је на путу да освоји још једно МВП признање.

Вориорси имају савршених 24-0, имају 28 победа у низу, а највеће заслуге има без дилеме најбољи шутер у историји кошарке.

Кари би нови уговор требало да потпише на лето 2017. године и тада би требало да за пет година добије најмање 175 милиона.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Роман Травар

13.12.2015 20:19

ЈАО БИЛО МИ ЈЕ ЗАО КАД САМ ВИДИО ДА СУ ИЗГУБИЛИ ЈЕДНУ АЛ ОПЕТ 24 ПОБЈЕДЕ !! степхен Цуррy

ОДГОВОРИТЕ