Vjerovali ili ne - Kari je peti najplaćeniji u Golden Stejtu!

Da, dobro ste pročitali. Najkorisniji igrač lige je tek peti najplaćeniji igrač u svojoj ekipi.

Košarka 13.12.2015 | 21:00
Vjerovali ili ne - Kari je peti najplaćeniji u Golden Stejtu!

I nikada se nije bunio zbog toga, iako je jasno da takve stvari nisu normalne, pogotovo ako za ekipu radite ono što radi Kari za Golden Stejt.

Igudala, Grin, Tompson i Bogut imaju veću platu od Karija koji je 2012. produžio ugovor, a ove sezone zarađuje 11.370.786 dolara.

„Odavno sam se dogovrio sa sobom da pređem preko toga. Mogao sam da postupim i drugačije i kažem: 'Želim da uzmem koliko mogu, sačekaću sa potpisivanjem ugovora, možda biti slobodan agent naredne sezone i ko zna šta bi se dogodilo?' Ali, što se mene tiče, ugovor od 44 miliona je bio sasvim dovoljan za mene i moju porodicu. Kada sam doneo odluku da potpišem produžetak rekao sam sebi da je to prava odluka. Da, trebalo bi da budete plaćeni onoliko koliko vredite, ali pre četiri godine sam bio ok sa time. Ne možete da gledate unazad, jer će tako doći i negativnost. To će doneti nemir u ekipu“, rekao je Kari.

U vreme kada je potpisivao produženje ugovora Kari nije bio zvezda kakva je danas. Mnogi su se tada pitali da li njegovi zglobovi mogu da izdrže.

„Posle tri godine, svaki dan se podsećam. Pod jedan, ne mogu ništa da uradim povodom toga. Nema svrhe žaliti se i pokušavati da se nešto promeni što ne može da se promeni. U to vreme sam dobio podršku porodice, agenta i sebe da je to prava odluka. Time sam osigurao brigu o porodici.“

Na neki način, Kari je olakšao Voriorsima jer su imali dovoljno novca da oko njega izgrade šampionski tim.

„Sve se dešava sa razlogom. Ja se trudim da poštujem ono što imam. Jasno je da su i mnoge druge stvari pomogle da se tako osećam, kao što je sponzorski ugovor koji sam potpisao. Na kraju će sve doći na svoje. Lepo je znati da sam iz svega dobio šampionski prsten i MVP titulu“, kaže momak koji je na putu da osvoji još jedno MVP priznanje.

Voriorsi imaju savršenih 24-0, imaju 28 pobeda u nizu, a najveće zasluge ima bez dileme najbolji šuter u istoriji košarke.

Kari bi novi ugovor trebalo da potpiše na leto 2017. godine i tada bi trebalo da za pet godina dobije najmanje 175 miliona.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Roman Travar

13.12.2015 20:19

JAO BILO MI JE ZAO KAD SAM VIDIO DA SU IZGUBILI JEDNU AL OPET 24 POBJEDE !! stephen Curry

ODGOVORITE