Божић: Мурић у тиму, надамо се плеј-офу!

Тренер Партизана Петар Божић рекао је да екипа мора опрезно да уђе у утакмицу са Металцем у Јадранској лиги и додао да ће Едо Мурић бити у тиму.

Кошарка 13.12.2015 | 09:40
Божић: Мурић у тиму, надамо се плеј-офу!

"Сезону смо почели утакмицом против Металца и изгубили у неизвесној завршници. Од тада су обе екипе претрпеле промене, али и поправиле игру. Очекујем тешку и добру утакмицу, али домаћи терен и навијачи су наша предност. Са много опреза и респекта дочекујемо меч. Надам се да ћемо добрим приступом одиграти добро а видећемо да ли ће то бити довољно за победу".

Кошаркаши Партизана играју у недељу од 19 часова у хали Пионир против Металца, утакмицу 14. кола Јадранске лиге, којим почиње други део такмичења у регионалној лиги. У првој утакмици Металац је у Ваљеву победио Партизан са 67:64.

"Металац је у добром моменту, подигли су форму, а то су показали победом против Меге у прошлом колу. Екипа игра брзо, њихове петице су покретне и могу да играју на четворци, шире игру, али ми ћемо покушати да искористимо наше предности. Имају квалитетне младе играче и долазе мотивисано, можда растерећено и то је њихова велика предност", рекао је Божић.

Он је навео да ће се после вишемесечне паузе због повреде у екипу вратити Едо Мурић.

"Ове недеље је нормално тренирао са екипом и велика је вероватноћа да ће бити у екипи. Рокови опоравка су поштовани и најважнији је његов осећај. Александар Цветковић је у последња два дана делимично тренирао са екипом, вечерас имамо још један тренинг а сутра ћемо одлучити да ли ће бити у тиму", рекао је тренер црно-белих.

Божић је додао да је Михајло Андрић успешно оперисан у Турској и да је у петак присуствовао тренингу екипе, као и да је конзилијум одлучио да кошаркаш оперише метатарзалну кост.

Партизан је и прошлу сезону почео слабије, али се екипа уиграла и у другом делу сезоне остварила је добре резултате који су јој донели пласман међу четири најбоља, а Божић је рекао да прижељкује исту истуацију и ове сезоне.

"У предстојећем периоду имаћемо много утакмица на домаћем терену, највише бих волео да се понови сценарио из прошле сезоне, али видећемо да ли је то могуће. Лига је изједначена, издвојила су се три тима која су и пре почетка сезоне били фаворити. Иза њих је Мега, па остале екипе које заостају две-три победе. Биће изједначено до самог краја", рекао је Божић.

Он је додао да сви у екипи верују у свој рад али да не треба давати прогнозе и обећања, већ да треба ићи корак по корак.

"На крају ћемо подвући црту и видећемо за шта је то довољно. Морамо да уигравамо играче, странце, а враћа се и Мурић. Много утакмица смо изгубили на једну лопту, надам се да ћемо у другом делу сезоне бити искуснији и да ћемо имати више среће", рекао је Божић.

Бек Партизана Петар Аранитовић рекао је да верује у победу.

"Металац је у одличном моменту и како одмиче сезона игра све боље. Јако тренирамо и спремно дочекујемо дуел и сигурно ћемо победити ако поштујемо све што нам тренер буде рекао. Много нам значи победа против Олимпије у прошлом колу, порасло је самопоуздање и надам се да ћемо наставити у истом темпу", рекао је Аранитовић.

После 13 утакмица у Јадранској лиги Партизан и Металац имају скор од по пет победа и осам пораза.

Коментари / 0

Оставите коментар