Božić: Murić u timu, nadamo se plej-ofu!

Trener Partizana Petar Božić rekao je da ekipa mora oprezno da uđe u utakmicu sa Metalcem u Jadranskoj ligi i dodao da će Edo Murić biti u timu.

Košarka 13.12.2015 | 09:40
Božić: Murić u timu, nadamo se plej-ofu!

"Sezonu smo počeli utakmicom protiv Metalca i izgubili u neizvesnoj završnici. Od tada su obe ekipe pretrpele promene, ali i popravile igru. Očekujem tešku i dobru utakmicu, ali domaći teren i navijači su naša prednost. Sa mnogo opreza i respekta dočekujemo meč. Nadam se da ćemo dobrim pristupom odigrati dobro a videćemo da li će to biti dovoljno za pobedu".

Košarkaši Partizana igraju u nedelju od 19 časova u hali Pionir protiv Metalca, utakmicu 14. kola Jadranske lige, kojim počinje drugi deo takmičenja u regionalnoj ligi. U prvoj utakmici Metalac je u Valjevu pobedio Partizan sa 67:64.

"Metalac je u dobrom momentu, podigli su formu, a to su pokazali pobedom protiv Mege u prošlom kolu. Ekipa igra brzo, njihove petice su pokretne i mogu da igraju na četvorci, šire igru, ali mi ćemo pokušati da iskoristimo naše prednosti. Imaju kvalitetne mlade igrače i dolaze motivisano, možda rasterećeno i to je njihova velika prednost", rekao je Božić.

On je naveo da će se posle višemesečne pauze zbog povrede u ekipu vratiti Edo Murić.

"Ove nedelje je normalno trenirao sa ekipom i velika je verovatnoća da će biti u ekipi. Rokovi oporavka su poštovani i najvažniji je njegov osećaj. Aleksandar Cvetković je u poslednja dva dana delimično trenirao sa ekipom, večeras imamo još jedan trening a sutra ćemo odlučiti da li će biti u timu", rekao je trener crno-belih.

Božić je dodao da je Mihajlo Andrić uspešno operisan u Turskoj i da je u petak prisustvovao treningu ekipe, kao i da je konzilijum odlučio da košarkaš operiše metatarzalnu kost.

Partizan je i prošlu sezonu počeo slabije, ali se ekipa uigrala i u drugom delu sezone ostvarila je dobre rezultate koji su joj doneli plasman među četiri najbolja, a Božić je rekao da priželjkuje istu istuaciju i ove sezone.

"U predstojećem periodu imaćemo mnogo utakmica na domaćem terenu, najviše bih voleo da se ponovi scenario iz prošle sezone, ali videćemo da li je to moguće. Liga je izjednačena, izdvojila su se tri tima koja su i pre početka sezone bili favoriti. Iza njih je Mega, pa ostale ekipe koje zaostaju dve-tri pobede. Biće izjednačeno do samog kraja", rekao je Božić.

On je dodao da svi u ekipi veruju u svoj rad ali da ne treba davati prognoze i obećanja, već da treba ići korak po korak.

"Na kraju ćemo podvući crtu i videćemo za šta je to dovoljno. Moramo da uigravamo igrače, strance, a vraća se i Murić. Mnogo utakmica smo izgubili na jednu loptu, nadam se da ćemo u drugom delu sezone biti iskusniji i da ćemo imati više sreće", rekao je Božić.

Bek Partizana Petar Aranitović rekao je da veruje u pobedu.

"Metalac je u odličnom momentu i kako odmiče sezona igra sve bolje. Jako treniramo i spremno dočekujemo duel i sigurno ćemo pobediti ako poštujemo sve što nam trener bude rekao. Mnogo nam znači pobeda protiv Olimpije u prošlom kolu, poraslo je samopouzdanje i nadam se da ćemo nastaviti u istom tempu", rekao je Aranitović.

Posle 13 utakmica u Jadranskoj ligi Partizan i Metalac imaju skor od po pet pobeda i osam poraza.

Komentari / 0

Ostavite komentar