Новак: Успјеси?! Љубав је кључна реч!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да је кључ његових успеха љубав коју осећа према тенису.

Тенис 13.12.2015 | 18:20
Новак: Успјеси?! Љубав је кључна реч!

Ђоковић је у години за нама потврдио доминацију на АТП туру освојивши 11 титула из 15 финала, уз скор од 82 тријумфа и само 6 пораза.

Постао је рекордер са шест турнира из Мастерс 1.000 серије, а само му је Ролан Гарос недостајао да комплетира календарски Грен слем.

„Нове победе постављају нове циљеве. Сусрећете се са новим изазовима јер увек желите да идете напред. Зато морамо да проведемо сате и сате на теренима и будемо посвећени тенису. Све то је могуће ако искрено волите оно што радите. Љубав је кључна реч“, рекао је Ђоковић у интервјуу у којем је говорио и о очинству и добротворном раду.

Новак није имао помоћ државе када је почињао, већ је највећу подршку добијао од породице.

„Благословен сам што сам имао подршку породице док сам одрастао. Веровали су у мене и сањали са мном. Због њиховог поверења, љубав и и подршке, сав труд који сам уложио, исплатио се и мој највећи сан је постао јава. Постао сам један од најбољих тенисера на свету“, додао је српски играч.

Већ је постао један од најбољих тенисера свих времена и дошао у позицију да може да утиче на децу и младе који желе да почну да се баве ’белим спортом’.

„Сјајна ствар у спорту јесте што деца имају шансу да искусе победе и поразе у безбедним околностима. Спорт им може дати шансу да науче да буду део тима, да буду поштени победници, да науче да се врате после пораза и да се носе са непријатним искуствима какве су, на пример, повреде. Спорт такође учи децу колико је важно да напорно раде, иако то не значи да ће увек побеђивати. С друге стране, забаван је и добар начин да проведе време са пријатељи, усавршавате вештине и остане у кондицији“, закључио је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар