Novak: Uspjesi?! Ljubav je ključna reč!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je ključ njegovih uspeha ljubav koju oseća prema tenisu.

Tenis 13.12.2015 | 18:20
Novak: Uspjesi?! Ljubav je ključna reč!

Đoković je u godini za nama potvrdio dominaciju na ATP turu osvojivši 11 titula iz 15 finala, uz skor od 82 trijumfa i samo 6 poraza.

Postao je rekorder sa šest turnira iz Masters 1.000 serije, a samo mu je Rolan Garos nedostajao da kompletira kalendarski Gren slem.

„Nove pobede postavljaju nove ciljeve. Susrećete se sa novim izazovima jer uvek želite da idete napred. Zato moramo da provedemo sate i sate na terenima i budemo posvećeni tenisu. Sve to je moguće ako iskreno volite ono što radite. Ljubav je ključna reč“, rekao je Đoković u intervjuu u kojem je govorio i o očinstvu i dobrotvornom radu.

Novak nije imao pomoć države kada je počinjao, već je najveću podršku dobijao od porodice.

„Blagosloven sam što sam imao podršku porodice dok sam odrastao. Verovali su u mene i sanjali sa mnom. Zbog njihovog poverenja, ljubav i i podrške, sav trud koji sam uložio, isplatio se i moj najveći san je postao java. Postao sam jedan od najboljih tenisera na svetu“, dodao je srpski igrač.

Već je postao jedan od najboljih tenisera svih vremena i došao u poziciju da može da utiče na decu i mlade koji žele da počnu da se bave ’belim sportom’.

„Sjajna stvar u sportu jeste što deca imaju šansu da iskuse pobede i poraze u bezbednim okolnostima. Sport im može dati šansu da nauče da budu deo tima, da budu pošteni pobednici, da nauče da se vrate posle poraza i da se nose sa neprijatnim iskustvima kakve su, na primer, povrede. Sport takođe uči decu koliko je važno da naporno rade, iako to ne znači da će uvek pobeđivati. S druge strane, zabavan je i dobar način da provede vreme sa prijatelji, usavršavate veštine i ostane u kondiciji“, zaključio je Đoković.

Komentari / 0

Ostavite komentar