"НАТО - чудовиште које се храни на несрећи и крви покорених народа"

Протест против учлањења Црне Горе у НАТО, десетак дана након што је Алијанса упутила позивницу Црној Гори, одржава се у Подгорици.

Регион 12.12.2015 | 20:30
"НАТО - чудовиште које се храни на несрећи и крви покорених народа"

На протесту који организују Нова српска демократија и Демократска народна партија окупило се, по полицијским проценама, око 800 грађана из свих црногорских градова, јавља РТЦГ.

Окупљени носе заставе Србије и Нове српске демократије. На протест су стигли и лидери Нове као и бивши председник Црне Горе Момир Булатовић.

Председник Радничке партије Јанко Вучинић поручио је да је "НАТО чудовиште које се храни на несрећи и крви покорених народа".

Председник Покрета за Пљевља Новица Станић поручио је да Пљевља није бомбардовао НАТО, него Влада Црне Горе.

"На зли пут режим је кренуо 2006. када је силом одвојио Црну Гору од Србије. Прогласили су почасним грађанином онога ко је одговоран за продају српских органа, а увели су и санкције Русији без које не би било Црне Горе. Не у НАТО, живела Русија", казао је Станић.

Војо Вулетић из Партије пензионера је позвао окупљене да се супроставе Влади Мила Ђукановића и да траже прелазну владу, фер изборе и референдум о уласку Црне Горе у НАТО.

Демонстрантима се обратио и Љубо Коматина, коме је отац убијен у Мурину током бомбардовања 1999. године.

Окупљени кличу председнику Русије Владимиру Путину и "Косово је срце Србије". Такође, окупљени су имитирали звуке сирена за ваздушну опасност.

На протесту су се појавили и припадници Србадије барске који су бацали петарде шетајући Булеваром Светог Петра Цетињског.

Како незванично из МУП-а сазнаје Портал РТЦГ, из других градова Црне Горе организовано и у сопственој режији кренуло је на стотине људи који би требало да се прикључе протесту.

Протест организује Нова српска демократија, једна од чланица Демократског фронта, која се противи уласку Црне Горе у НАТО. Осим Нове српске демократије, у организацији скупа учествују и Покрет за Пљевља, Мрежа НВО "Не у НАТО", Покрет "Слобода народу“ и Група грађана "Акција-реакција". Покрет за промјене не учествује у протесту.

"Констатујемо да је ово тренутак у коме је веома важно да сви они који се противе учлањењу Црне Горе у НАТО буду заједно и буду јединствени у пружању отпора једној опасној намери која председнику Демократске партије социјалиста Милу Ђукановићу само служи за продужетак неконтролисане власти. Председник ДПС-а и НАТО промотери очигледно желе да се одлука о овом важном питању донесе без консултовања грађана, и ми то не прихватамо“, саопштено је из Нове српске демократије.

Из ове партије је поручено да "одлуку треба да донесу грађани на поштеном и правичном референдуму, јер би све друго могло да се доведе у питање и имало би несагледиве последице по Црну Гору“.

Извор: РТЦГ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Крајисник

12.12.2015 19:54

Ријесите се Дјукановица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

13.12.2015 01:22

ЦРНА ГОРА АКО УНИЋЕ У НАТО РИЗИКУЈЕ ПУНО ВИШЕ ДА ИЗГУБИ НЕГО ШТО ДОБИЈА А ТО ЈЕ ВИЈЕКОВНО ПРИЈАТЕЉСТВО ИЗ НАЈТЕЖИХ ДАНА СА БРАТСКИМ РУСКИМ НАРОДОМ. ЦРНА ГОРА НЕТРЕБА НАТО ПАКТУ КОЈИ САМО ПРЕКО ЦРНЕ ГОРЕ ЗАБАДА ПРСТ У ОКО ПУТИНУ И ЦИЈЕЛОЈ РУСИЈИ ШТО МОЖЕ СКУПО ДА КОШТА ПРИЈЕ СВЕГА ИЗДЉЈНИЧКУ ЦРНУ ГОРУ И НАТО ЗЕМЉЕ У ЦЈЕЛИНИ!

Name

командир

13.12.2015 08:59

Црна Гора је слободна земља и мозе да ради ста хоце.Доста БАЛВАН револуција...

Name

босанко

12.12.2015 20:29

НАТО :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко

12.12.2015 21:10

А да нецете са Русима слуцајно па бити њихова пјесадија и први на удару у евентуалним сукобима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

велес

13.12.2015 23:02

Принцезе су им се све удавале у руску царску фамилију , нису у Америку . Пос..ше се они и у " рикверц " и у напријед !

Name

Џетић

13.12.2015 08:20

Ово је Црна Гора зашто машете србијанским заставама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре крајишнук

13.12.2015 09:20

Зашто демонстранти машу србијанским заставама? Ово је Црна Гора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

13.12.2015 19:36

ТО НИЈЕ САМО СРБИЈАНСКА ЗАДТАВА, ВЕЋ ЦИЈЕЛОГ СРБСКОГ НАРОДА. ПРАВИ ЦРНОГОРЦИ НИСИ СРБИЈАНЦИ АЛИ ЈЕСУ СРБИ СВЕТОГ САВЕ: ПРАВОСЛАВЦИ И СВЕТОСАБЦИ!

Name

ха,ха,ха

13.12.2015 09:45

Радио телевизија Србије информисала да се на протесту окупило пар стотина протестаната-стварно релевантан број!

ОДГОВОРИТЕ