Удовица Маја: "Дарка ми ништа неће вратити"

Апелациони суд осудио је на годину дана кућног затвора Ђорђа Ранчића (81), који је изазвао саобраћајну несрећу у којој су 2011. погинули певач „Гранда” Дарко Радовановић (36) и његов кум Александар Милошевић (41).

Србија 12.12.2015 | 13:52
Удовица Маја: "Дарка ми ништа неће вратити"

Том одлуком потврђена је првостепена пресуда Трећег основног суда у Београду којом је Ранчић осуђен због кривичног дела окарактерисаног као тешко дело против безбедности саобраћаја. Радовановићева удовица Маја казала је за „Блиц” да је разочарана пресудом Апелационог суда, али да није много ни очекивала од исхода поступка.

"Тешко ми је да дајем изјаве, а оваквим завршетком суђења је све речено. Истина је потврђена, али ми као породица од тога немамо ништа. Дарка никаква казна неће вратити. Ја да могу да променим ситуацију или висину казне... да може ишта да се промени, причала бих опширније. Овако, немам коментар", рекла је Маја.

У образложењу одлуке Апелационог суда о срамотно малој казни за погибију две особе, наведено је да се у виду имала олакшавајућа околност, односно чињеница да је Ранчић у поодмаклој старосној доби. Такође је назначено да је самој несрећи допринео и покојни Милошевић који је управљао “мерцедесом” у којем је настрадао са Радовановићем.

Иако је Треће основно тужилаштво уложило жалбу на идентичну пресуду првостепеног суда, захтевајући ефективнију казну затвора, Апелациони суд ју је одбио и потврдио казну од годину дана кућног затвора.

Лукас: Суд ваљда зна зашто

"Жао ми је Дарка највише на свету. Не бих да коментаришем закон, јер нисам стручан за то, али људски могу да кажем да ако се дела и недела мере законом, ваљда суд зна која је казна правична. Ако је неко крив за убиство човека, требало би десет година да добије. Вероватно суд зна зашто је човек који је убио Дарка добио само годину дана", каже Аца Лукас.

Селаков: Нема праве казне

"За губитак људског живота не постоји адекватна казна, али први пут чујем да неко за такву несрећу добије кућни затвор. Вероватно је казна блага јера човек има 81 годину. Њему сигурно није лако. Сигурно живи ужасан живот", каже Ивана Селаков и додаје да се никад неће помирити да Дарка нема.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сноуден

12.12.2015 13:04

Ја спрдње од суда и годину дана за људски зивот смијесно и страсно

ОДГОВОРИТЕ