Udovica Maja: "Darka mi ništa neće vratiti"

Apelacioni sud osudio je na godinu dana kućnog zatvora Đorđa Rančića (81), koji je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su 2011. poginuli pevač „Granda” Darko Radovanović (36) i njegov kum Aleksandar Milošević (41).

Srbija 12.12.2015 | 13:52
Udovica Maja: "Darka mi ništa neće vratiti"

Tom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Trećeg osnovnog suda u Beogradu kojom je Rančić osuđen zbog krivičnog dela okarakterisanog kao teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Radovanovićeva udovica Maja kazala je za „Blic” da je razočarana presudom Apelacionog suda, ali da nije mnogo ni očekivala od ishoda postupka.

"Teško mi je da dajem izjave, a ovakvim završetkom suđenja je sve rečeno. Istina je potvrđena, ali mi kao porodica od toga nemamo ništa. Darka nikakva kazna neće vratiti. Ja da mogu da promenim situaciju ili visinu kazne... da može išta da se promeni, pričala bih opširnije. Ovako, nemam komentar", rekla je Maja.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda o sramotno maloj kazni za pogibiju dve osobe, navedeno je da se u vidu imala olakšavajuća okolnost, odnosno činjenica da je Rančić u poodmakloj starosnoj dobi. Takođe je naznačeno da je samoj nesreći doprineo i pokojni Milošević koji je upravljao “mercedesom” u kojem je nastradao sa Radovanovićem.

Iako je Treće osnovno tužilaštvo uložilo žalbu na identičnu presudu prvostepenog suda, zahtevajući efektivniju kaznu zatvora, Apelacioni sud ju je odbio i potvrdio kaznu od godinu dana kućnog zatvora.

Lukas: Sud valjda zna zašto

"Žao mi je Darka najviše na svetu. Ne bih da komentarišem zakon, jer nisam stručan za to, ali ljudski mogu da kažem da ako se dela i nedela mere zakonom, valjda sud zna koja je kazna pravična. Ako je neko kriv za ubistvo čoveka, trebalo bi deset godina da dobije. Verovatno sud zna zašto je čovek koji je ubio Darka dobio samo godinu dana", kaže Aca Lukas.

Selakov: Nema prave kazne

"Za gubitak ljudskog života ne postoji adekvatna kazna, ali prvi put čujem da neko za takvu nesreću dobije kućni zatvor. Verovatno je kazna blaga jera čovek ima 81 godinu. Njemu sigurno nije lako. Sigurno živi užasan život", kaže Ivana Selakov i dodaje da se nikad neće pomiriti da Darka nema.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Snouden

12.12.2015 13:04

Ja sprdnje od suda i godinu dana za ljudski zivot smijesno i strasno

ODGOVORITE