Илић: Наша дјеца су радила против интереса Партизана!

"Морали смо да будемо паметнији и то нема везе с годинама“, каже легендарни капитен.

Фудбал 12.12.2015 | 21:00
Илић: Наша дјеца су радила против интереса Партизана!

Легендарни Саша Илић тешко је поднео елиминацију из Лиге Европе. Љубинко Друловић му није пружио прилику, па је са клупе свих 90 минута посматрао пораз од Аугзбурга.

Стари фудбалски вук видео је нешто што му се није допало и нема проблем да укаже на то.
„Тешко ми је јер је Партизан испао, иако није морао. Брине ме и боли то што је пуно играча радило неке ствари као да им није био битан Партизан! Морали смо да будемо паметнији и то нема везе с годинама“, истиче Илић у разговору за Журнал.

Прве замерке иду на рачун Дарка Брашанца којег, како каже, лично много воли.
„Браш, ако волиш Партизан, мораш да паднеш, а не да вучеш лопту и шутираш! Ако свира пенал – супер, црвени картон, гол – 2:2... Ако извуче ван шеснаестерца, опет је добро: лежиш минут, слободан ударац, док се постави живи зид, прошла су још два! А ти хоћеш да даш гол… И после уместо да гурне лопту Нинковићу, он је шутирао...“

Следећа критика упућена је другом Партизановом детету.
„Андрија Живковић шест пута шутира! Стани дете. Додај лопту некоме. Полако...“

Замерке иду и на рачун Николе Нинковића, који се доста мучио.
„Исто и за њега важи – може да дода Абубакару, он шутира... Могу да разумем Абуа кад хоће по сваку цену да да гол, али некога ко је прошао Партизанову школу и ког по природи мора да боли пораз, заиста не схватам и зато ово и причам. То сам им и рекао јер су они носиоци Партизана. То ме убија! Шта је интерес Партизана, да ти даш гол или да прођемо даље?“, пита се Илић.

Легендарни капитен искрено прича о бољкама носилаца игре црно-белих.
„Стефана Бабовића волим као да ми је брат, али, зашто ти који имаш 29 година центрираш у 86. минуту уместо да чуваш лопту, да се увучеш код корнер заставице и покушаш да изнудиш корнер, аут? Па шта и да ти оде лопта у гол-аут, боље је и то од центаршута кад нема ко да скочи. Фабрисио је странац, не осећа то што осећамо ми који смо одрасли у Партизану, зато не замерам њему, него нама“, закључио је Саша Илић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Душан

12.12.2015 16:01

Ех,да. То се не учи: фудбалска интелигенција. Имате је колико је имате. Тренери,стратези који постављају игру утичу на вас,дају сугестије...али има граница,граница фудбалске интелигенције. Ако је она знатно испод талента, далеко испод физичких перформанси, онда сте ви спортиста који има толико тога,готово све,а постиже веома мало, готово ништа,а посебно ништа када је управо потребно постићи оно због чега се такмичи - успех! Слаби су то такмичари и неће постићи неке резултате,у овој средини у Србији тек неђе постићи ништа,јер неодговорност,самољубље све до безобразлука има пресудан утицај.

ОДГОВОРИТЕ