Ilić: Naša djeca su radila protiv interesa Partizana!

"Morali smo da budemo pametniji i to nema veze s godinama“, kaže legendarni kapiten.

Fudbal 12.12.2015 | 21:00
Ilić: Naša djeca su radila protiv interesa Partizana!

Legendarni Saša Ilić teško je podneo eliminaciju iz Lige Evrope. Ljubinko Drulović mu nije pružio priliku, pa je sa klupe svih 90 minuta posmatrao poraz od Augzburga.

Stari fudbalski vuk video je nešto što mu se nije dopalo i nema problem da ukaže na to.
„Teško mi je jer je Partizan ispao, iako nije morao. Brine me i boli to što je puno igrača radilo neke stvari kao da im nije bio bitan Partizan! Morali smo da budemo pametniji i to nema veze s godinama“, ističe Ilić u razgovoru za Žurnal.

Prve zamerke idu na račun Darka Brašanca kojeg, kako kaže, lično mnogo voli.
„Braš, ako voliš Partizan, moraš da padneš, a ne da vučeš loptu i šutiraš! Ako svira penal – super, crveni karton, gol – 2:2... Ako izvuče van šesnaesterca, opet je dobro: ležiš minut, slobodan udarac, dok se postavi živi zid, prošla su još dva! A ti hoćeš da daš gol… I posle umesto da gurne loptu Ninkoviću, on je šutirao...“

Sledeća kritika upućena je drugom Partizanovom detetu.
„Andrija Živković šest puta šutira! Stani dete. Dodaj loptu nekome. Polako...“

Zamerke idu i na račun Nikole Ninkovića, koji se dosta mučio.
„Isto i za njega važi – može da doda Abubakaru, on šutira... Mogu da razumem Abua kad hoće po svaku cenu da da gol, ali nekoga ko je prošao Partizanovu školu i kog po prirodi mora da boli poraz, zaista ne shvatam i zato ovo i pričam. To sam im i rekao jer su oni nosioci Partizana. To me ubija! Šta je interes Partizana, da ti daš gol ili da prođemo dalje?“, pita se Ilić.

Legendarni kapiten iskreno priča o boljkama nosilaca igre crno-belih.
„Stefana Babovića volim kao da mi je brat, ali, zašto ti koji imaš 29 godina centriraš u 86. minutu umesto da čuvaš loptu, da se uvučeš kod korner zastavice i pokušaš da iznudiš korner, aut? Pa šta i da ti ode lopta u gol-aut, bolje je i to od centaršuta kad nema ko da skoči. Fabrisio je stranac, ne oseća to što osećamo mi koji smo odrasli u Partizanu, zato ne zameram njemu, nego nama“, zaključio je Saša Ilić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dušan

12.12.2015 16:01

Eh,da. To se ne uči: fudbalska inteligencija. Imate je koliko je imate. Treneri,stratezi koji postavljaju igru utiču na vas,daju sugestije...ali ima granica,granica fudbalske inteligencije. Ako je ona znatno ispod talenta, daleko ispod fizičkih performansi, onda ste vi sportista koji ima toliko toga,gotovo sve,a postiže veoma malo, gotovo ništa,a posebno ništa kada je upravo potrebno postići ono zbog čega se takmiči - uspeh! Slabi su to takmičari i neće postići neke rezultate,u ovoj sredini u Srbiji tek neđe postići ništa,jer neodgovornost,samoljublje sve do bezobrazluka ima presudan uticaj.

ODGOVORITE