Да ли ће Томић добити ''амин'' да буде тренер Партизана?!

Чека се само „амин“ будућег Управног одбора!

Фудбал 13.12.2015 | 15:20
Да ли ће Томић добити ''амин'' да буде тренер Партизана?!

Нова година, нова управа, нови тренер. Партизан ће у 2016. закочарати са Иваном Томићем (40) у улози шефа стручног штаба! Актуелни стратег Телеоптика замениће Љубинка Друловића на клупи и даље важећег првака Србије и добити прилику да своју професионалну каријеру обогати највећим изазовом досад.

Како је елиминацијом од Аугзбурга Друловић сам себи потписао отказ, одлука о смени на клупи Партизана само је убрзана у ноћи у којој су под притиском навијача оставке поднели чланови Управног одбора. Тренер своју још није, правдајући се речима да има уговор до лета, али га ни тај папир неће спасити сценарија у коме је његов наследник пројектован још средином октобра.

Друловић ће, додуше, водити преостале две утакмице ове године, против Рада на Бањици и Борца у Хумској 1 (пред празним трибинама, због суспензије стадиона), а онда на његову позицију долази Иван Томић, који је пре два месеца затражио неку врсту „школовања“ у филијали Телеоптику.

Томић је избор спортског директора Партизана Ивице Илиева, као и генералног директора клуба Милоша Вазуре. Обојица га изузетно цене, а пошто су од људи блиских струци о некадашњем капитену црно-белих добили најбоље препоруке и допао им се начин на који је водио Телеоптик, Иваново постављење делује као једино логично и исправно решење.

Једина дилема остаје - кад? Партизан тренутно нема управу, што даље значи да ниједна одлука не може да се донесе док се ново руководство не формира. А то ће се десити најкасније у року од 30 дана, до кад би требало да се одржи Ванредна скупштина, на њој усвоје оставке одлазећих чланова Управног одбора и изабере нови. Будуће руководство, наравно, имаће право да поништи одлуке Илиева и Вазуре, али у садашној констелацији снага и надолазаћем прегруписавању, шансе за тако нешто су изузетно мале.

Иван Томић је пре Телеоптика био селектор омладинске репрезентације Србије, директор Центра за едукацију ФСС Душан Савић тврди да је један од најталентованијих тренера млађе генерације, а навијачи Партизана га памте као спортског директора који је лета 2007. довео, између осталих, Зорана Тошића, Алмамија Мореиру, Антонела Жуку и Ламина Дијару, практично поставивши темеље дугогодишној доминацији Партизана српским фудбалом.

Уколико не буде велеобрта, Иван Томић ће и као тренер добити прилику да уради оно што је са Партизаном урадио као директор, јер ће - баш као и на зиму 2007. године - у већ изгубљеној сезони преузео руковођење спортским сектором и врло брзо покренуо Парни ваљак са мртве тачке.

Може ли још једном?

Коментари / 0

Оставите коментар