Da li će Tomić dobiti ''amin'' da bude trener Partizana?!

Čeka se samo „amin“ budućeg Upravnog odbora!

Fudbal 13.12.2015 | 15:20
Da li će Tomić dobiti ''amin'' da bude trener Partizana?!

Nova godina, nova uprava, novi trener. Partizan će u 2016. zakočarati sa Ivanom Tomićem (40) u ulozi šefa stručnog štaba! Aktuelni strateg Teleoptika zameniće Ljubinka Drulovića na klupi i dalje važećeg prvaka Srbije i dobiti priliku da svoju profesionalnu karijeru obogati najvećim izazovom dosad.

Kako je eliminacijom od Augzburga Drulović sam sebi potpisao otkaz, odluka o smeni na klupi Partizana samo je ubrzana u noći u kojoj su pod pritiskom navijača ostavke podneli članovi Upravnog odbora. Trener svoju još nije, pravdajući se rečima da ima ugovor do leta, ali ga ni taj papir neće spasiti scenarija u kome je njegov naslednik projektovan još sredinom oktobra.

Drulović će, doduše, voditi preostale dve utakmice ove godine, protiv Rada na Banjici i Borca u Humskoj 1 (pred praznim tribinama, zbog suspenzije stadiona), a onda na njegovu poziciju dolazi Ivan Tomić, koji je pre dva meseca zatražio neku vrstu „školovanja“ u filijali Teleoptiku.

Tomić je izbor sportskog direktora Partizana Ivice Ilieva, kao i generalnog direktora kluba Miloša Vazure. Obojica ga izuzetno cene, a pošto su od ljudi bliskih struci o nekadašnjem kapitenu crno-belih dobili najbolje preporuke i dopao im se način na koji je vodio Teleoptik, Ivanovo postavljenje deluje kao jedino logično i ispravno rešenje.

Jedina dilema ostaje - kad? Partizan trenutno nema upravu, što dalje znači da nijedna odluka ne može da se donese dok se novo rukovodstvo ne formira. A to će se desiti najkasnije u roku od 30 dana, do kad bi trebalo da se održi Vanredna skupština, na njoj usvoje ostavke odlazećih članova Upravnog odbora i izabere novi. Buduće rukovodstvo, naravno, imaće pravo da poništi odluke Ilieva i Vazure, ali u sadašnoj konstelaciji snaga i nadolazaćem pregrupisavanju, šanse za tako nešto su izuzetno male.

Ivan Tomić je pre Teleoptika bio selektor omladinske reprezentacije Srbije, direktor Centra za edukaciju FSS Dušan Savić tvrdi da je jedan od najtalentovanijih trenera mlađe generacije, a navijači Partizana ga pamte kao sportskog direktora koji je leta 2007. doveo, između ostalih, Zorana Tošića, Almamija Moreiru, Antonela Žuku i Lamina Dijaru, praktično postavivši temelje dugogodišnoj dominaciji Partizana srpskim fudbalom.

Ukoliko ne bude veleobrta, Ivan Tomić će i kao trener dobiti priliku da uradi ono što je sa Partizanom uradio kao direktor, jer će - baš kao i na zimu 2007. godine - u već izgubljenoj sezoni preuzeo rukovođenje sportskim sektorom i vrlo brzo pokrenuo Parni valjak sa mrtve tačke.

Može li još jednom?

Komentari / 0

Ostavite komentar