Жестока казна чека Платинија!

Платини пред дугогодишњом суспензијом из фудбала! Први човек УЕФА Мишел Платини биће суспендован из фудбала, објавио је портпарол Етичког комитета Светске фудбалске уније Андреас Бантел.

Фудбал 13.12.2015 | 14:00
Жестока казна чека Платинија!

Платини и председник ФИФА Сеп Блатер суспендовани су у октобру на по 90 дана због такозване нелојалне исплате легендарном француском фудбалеру од стране владајућег тела светског фудбала.

Њих двојица су суспендовани док траје истрага око исплате од око два милиона евра Платинију 2011. године за посао који је обављао за ФИФА неколико година раније.

„Платини ће сигурно бити суспендован неколико година“, рекао је Бантел за „Л’Екип“ само неколико сати пошто је Суд за арбитражу у спорту одбио Платинијеву жалбу на суспензију.

Блатер ће напустити чело ФИФА после избора који су заказани за 26. фебруар. Платини је требало да буде кандидат за његовог наследника, али због последњих дешавања његова кандидатура није прихваћена.

„Што се тиче Блатера, не постоји разлика између вишегодишње забране и доживотне суспензије за њега“, рекао је Бантел.

Платинијеви адвокати су већ одговорили на Бантелове коментаре и оптужили су Етички комитет ФИФА да је тиме прекршила правило да је свако невин док се његова кривица не докаже. Међутим, Бајнтел је у интервјуу нагласио да постоје добри докази за то да су Платини и Блатер криви за корупцију.

„Чак и да се оптужба за корупцију не докаже, постоји велики број других тачака по којима могу да буду оптужби, од сукоба интереса, лошег вођења до фалсификовања. То је довољно да обојица буду ван фудбала неколико година“, истакао је Бантел.

Коментари / 0

Оставите коментар