Žestoka kazna čeka Platinija!

Platini pred dugogodišnjom suspenzijom iz fudbala! Prvi čovek UEFA Mišel Platini biće suspendovan iz fudbala, objavio je portparol Etičkog komiteta Svetske fudbalske unije Andreas Bantel.

Fudbal 13.12.2015 | 14:00
Žestoka kazna čeka Platinija!

Platini i predsednik FIFA Sep Blater suspendovani su u oktobru na po 90 dana zbog takozvane nelojalne isplate legendarnom francuskom fudbaleru od strane vladajućeg tela svetskog fudbala.

Njih dvojica su suspendovani dok traje istraga oko isplate od oko dva miliona evra Platiniju 2011. godine za posao koji je obavljao za FIFA nekoliko godina ranije.

„Platini će sigurno biti suspendovan nekoliko godina“, rekao je Bantel za „L’Ekip“ samo nekoliko sati pošto je Sud za arbitražu u sportu odbio Platinijevu žalbu na suspenziju.

Blater će napustiti čelo FIFA posle izbora koji su zakazani za 26. februar. Platini je trebalo da bude kandidat za njegovog naslednika, ali zbog poslednjih dešavanja njegova kandidatura nije prihvaćena.

„Što se tiče Blatera, ne postoji razlika između višegodišnje zabrane i doživotne suspenzije za njega“, rekao je Bantel.

Platinijevi advokati su već odgovorili na Bantelove komentare i optužili su Etički komitet FIFA da je time prekršila pravilo da je svako nevin dok se njegova krivica ne dokaže. Međutim, Bajntel je u intervjuu naglasio da postoje dobri dokazi za to da su Platini i Blater krivi za korupciju.

„Čak i da se optužba za korupciju ne dokaže, postoji veliki broj drugih tačaka po kojima mogu da budu optužbi, od sukoba interesa, lošeg vođenja do falsifikovanja. To je dovoljno da obojica budu van fudbala nekoliko godina“, istakao je Bantel.

Komentari / 0

Ostavite komentar