ЕЛ: ПАО лако, Реал се играо са Бајерном, Химки прошао!

Кошаркаши мадридског Реала убедљиво су славили на гостовању Бајерну у Минхену са 86:67 у претпоследњем колу групе А Евролиге. Кошаркаши Панатинаикоса остварили су најубедљивију победу у деветом колу Евролиге, пошто су у оквиру групе Ц декласирали Зијелону Гору са 82:51.

Кошарка 12.12.2015 | 11:00
ЕЛ: ПАО лако, Реал се играо са Бајерном, Химки прошао!

Актуелни шампион Европе је тако дошао до четврте победе у елитном такмичењу и додатно закомпликовао борбу за Топ16 фазу пред последње коло.

Идентичан скор – 4/5 има и Бајерн, а по свему судећи барем још један тим имаће исти – Црвена звезда, Химки или Стразбур.

Изабраници Светислава Пешића су се одлично држали током првог полувремена, да би се ‘краљевски клуб’ пробудио у наставку, одлепио се и само повећавао своју предност.

Зато није зачуђујуће што је Пешић питао своје играче на тајм-ауту да ли они заиста желе у Топ16 фазу.

Густаво Ајон био је јунак тријумфа Реала са 22 поена, девет скокова, осам украдених лопти и четири асистенције, док је Серхио Љуљ уписао 18 поена и пет асистенција. Двоцифрени учинак имао је још Треј Томпкинс са 11 поена.

У тиму Бајерна, Кеј Си Риверс је имао 22 поена, Деон Томпсон је додао десет поена, а српски кошаркаш Душко Савановић девет поена, осам скокова и једну асистенцију.

После Фенербахчеа, други тим који је из групе А обезбедио место у наредној фази је Химки, који је то учинио победом на гостовању Стразбуру са 78:69. Француски клуб се у том дуелу држао све до самог финиша, али је задржао минималне шансе за Топ16 фазу.

Алексеј Швед је био најбољи у победничком тиму са 23 поена и пет скокова, Тајлер Ханикат је додао 15 поена и чак 19 скокова, а Марко Тодоровић 14 поена и седам скокова.

Код Стразбура, Кајл Вимс је имао 14 поена, један више од Родрига Бубоа, док је Владимир Голубовић утакмицу завршио са 12 поена и пет скокова.

Такав расплет значи и да ће два међусобна сусрета одлучивати о последња два учесника Топ16 фазе у групи у којој је Звезда – дуел ‘црвено-белих’ и Бајерна, односно Реала и Стразбура у Мадриду. У једином преосталом мечу, Химки у Москви дочекује Фенербахче.

Група А, девето коло
Бајерн – Реал 67:86
Стразбур – Химки 69:78
Фенербахче – Црвена звезда 79:61

Табела: Фенербахче 7/2*, Хмки 5/4*, Реал 4/5, Црвена звезда 4/5, Бајерн 4/5, Стразбур 3/6.

Кошаркаши Панатинаикоса остварили су најубедљивију победу у деветом колу Евролиге, пошто су у оквиру групе Ц декласирали Зијелону Гору са 82:51.

Атињани су тако остварили пету победу и обезбедили место у Топ16 фази, па у њиховој групи више недоумица, пошто даље иду и Локомотива, Барселона и Жалгирис, а у Еврокуп се селе Зијелона Гора и Каршијака.

Пољски клуб је само у првом периоду држао корак за ‘Зеленима’, који су врло брзо дошли до двоцифрене предности, а потом и убедљивог тријумфа.

Најбољи у тријумфу Панатинаикоса био је Ник Калатес са 18 поена, седам асистенција и пет скокова, Џејмс Гист је додао 14 поена и шест скокова, а Владимир Јанковић десет поена и пет скокова.

Александар Павловић је за 12 минута на терену имао по два поена, скока и асистенције, Огњен Кузмић је за исто време уписао осам поена и девет скокова, док је највише играо Мирослав Радуљица – 20 минута и за то време је забележио шест поена и по три скока и асистенције.

У пораженом тиму, који је у Атину дошао са десеторицом играча, Матеуш Понитка је имао 11 поена и пет скокова.

Група Ц, девето коло
Каршијака – Локомотива 78:88
Барселона – Жалгирис 88:92
Панатинаикос – Зијелона Гора 82:51

Табела: Локомотива 7/2*, Барселона 6/3*, Жалгирис 5/4*, Панатинаикос 5/4*, Зијелона Гора 2/7, Каршијака 2/7.

Коментари / 0

Оставите коментар