EL: PAO lako, Real se igrao sa Bajernom, Himki prošao!

Košarkaši madridskog Reala ubedljivo su slavili na gostovanju Bajernu u Minhenu sa 86:67 u pretposlednjem kolu grupe A Evrolige. Košarkaši Panatinaikosa ostvarili su najubedljiviju pobedu u devetom kolu Evrolige, pošto su u okviru grupe C deklasirali Zijelonu Goru sa 82:51.

Košarka 12.12.2015 | 11:00
EL: PAO lako, Real se igrao sa Bajernom, Himki prošao!

Aktuelni šampion Evrope je tako došao do četvrte pobede u elitnom takmičenju i dodatno zakomplikovao borbu za Top16 fazu pred poslednje kolo.

Identičan skor – 4/5 ima i Bajern, a po svemu sudeći barem još jedan tim imaće isti – Crvena zvezda, Himki ili Strazbur.

Izabranici Svetislava Pešića su se odlično držali tokom prvog poluvremena, da bi se ‘kraljevski klub’ probudio u nastavku, odlepio se i samo povećavao svoju prednost.

Zato nije začuđujuće što je Pešić pitao svoje igrače na tajm-autu da li oni zaista žele u Top16 fazu.

Gustavo Ajon bio je junak trijumfa Reala sa 22 poena, devet skokova, osam ukradenih lopti i četiri asistencije, dok je Serhio Ljulj upisao 18 poena i pet asistencija. Dvocifreni učinak imao je još Trej Tompkins sa 11 poena.

U timu Bajerna, Kej Si Rivers je imao 22 poena, Deon Tompson je dodao deset poena, a srpski košarkaš Duško Savanović devet poena, osam skokova i jednu asistenciju.

Posle Fenerbahčea, drugi tim koji je iz grupe A obezbedio mesto u narednoj fazi je Himki, koji je to učinio pobedom na gostovanju Strazburu sa 78:69. Francuski klub se u tom duelu držao sve do samog finiša, ali je zadržao minimalne šanse za Top16 fazu.

Aleksej Šved je bio najbolji u pobedničkom timu sa 23 poena i pet skokova, Tajler Hanikat je dodao 15 poena i čak 19 skokova, a Marko Todorović 14 poena i sedam skokova.

Kod Strazbura, Kajl Vims je imao 14 poena, jedan više od Rodriga Buboa, dok je Vladimir Golubović utakmicu završio sa 12 poena i pet skokova.

Takav rasplet znači i da će dva međusobna susreta odlučivati o poslednja dva učesnika Top16 faze u grupi u kojoj je Zvezda – duel ‘crveno-belih’ i Bajerna, odnosno Reala i Strazbura u Madridu. U jedinom preostalom meču, Himki u Moskvi dočekuje Fenerbahče.

Grupa A, deveto kolo
Bajern – Real 67:86
Strazbur – Himki 69:78
Fenerbahče – Crvena zvezda 79:61

Tabela: Fenerbahče 7/2*, Hmki 5/4*, Real 4/5, Crvena zvezda 4/5, Bajern 4/5, Strazbur 3/6.

Košarkaši Panatinaikosa ostvarili su najubedljiviju pobedu u devetom kolu Evrolige, pošto su u okviru grupe C deklasirali Zijelonu Goru sa 82:51.

Atinjani su tako ostvarili petu pobedu i obezbedili mesto u Top16 fazi, pa u njihovoj grupi više nedoumica, pošto dalje idu i Lokomotiva, Barselona i Žalgiris, a u Evrokup se sele Zijelona Gora i Karšijaka.

Poljski klub je samo u prvom periodu držao korak za ‘Zelenima’, koji su vrlo brzo došli do dvocifrene prednosti, a potom i ubedljivog trijumfa.

Najbolji u trijumfu Panatinaikosa bio je Nik Kalates sa 18 poena, sedam asistencija i pet skokova, Džejms Gist je dodao 14 poena i šest skokova, a Vladimir Janković deset poena i pet skokova.

Aleksandar Pavlović je za 12 minuta na terenu imao po dva poena, skoka i asistencije, Ognjen Kuzmić je za isto vreme upisao osam poena i devet skokova, dok je najviše igrao Miroslav Raduljica – 20 minuta i za to vreme je zabeležio šest poena i po tri skoka i asistencije.

U poraženom timu, koji je u Atinu došao sa desetoricom igrača, Mateuš Ponitka je imao 11 poena i pet skokova.

Grupa C, deveto kolo
Karšijaka – Lokomotiva 78:88
Barselona – Žalgiris 88:92
Panatinaikos – Zijelona Gora 82:51

Tabela: Lokomotiva 7/2*, Barselona 6/3*, Žalgiris 5/4*, Panatinaikos 5/4*, Zijelona Gora 2/7, Karšijaka 2/7.

Komentari / 0

Ostavite komentar