Мало је фалило да филм не буде снимљен!

Сценарио за Жикину династију Зоран Чалић је написао крајем 1984. Већ почетком наредне године почеле су припреме за снимање новог наставка суперпопуларног филмског серијала Луде године. Све је било договорено - пронађен новац, одабране локације и потписани уговори с глумцима - али почетак снимања се одлагао неколико пута.

Србија 11.12.2015 | 22:27
Мало је фалило да филм не буде снимљен!

Због превише посла, главни глумац Драгомир Бојанић Гидра није могао одвојити месец и по за снимање Жикине династије. Одлагање снимања озбиљно је довело у питање реализацију не само Жикине династије већ целог наставка серијала Лудих година.

"Гидра је те 1985. снимио седам-осам филмова. Није знао где ће пре, јер је играо и неке представе у позоришту - испричао је творац Лудих година редитељ Зоран Чалић.

"Филм се није могао снимити без њега. И зато сам био приморан да одлажем почетак снимања неколико пута. Таман све договоримо, направимо књигу снимања с јасним планом, а онда ми се јави Гидра и каже да не може. Шта ћу, онда зовем друге глумце и техничко особље како бих их обавестио да одлажемо. После другог одлагања, позвао ме је Марко Тодоровић и рекао да враћа улогу", испричао је Чалић.

Према Чалићевом сведочењу Тодоровић је рекао да и он има друга посла и да не глуми само Гидра у филму.

"Раније сам планирао одмор и нећу га померати. Можете ви без мене", цитирао је Чавић речи Марка Тодоровића.

"Његова улога је била велика и није долазило у обзир да снимамо без Марка. Покушао сам да га одобровољим. Нашли смо се неколико пута у кафани како бих омекшао његов став. На крају смо снимили филм који је доживео невероватан успех код публике. Гидра је знао за ту причу и често је подбадао Марка на снимању. Иначе, одлично су се слагали. Припадали су различитим глумачким стиловима, али су на сету и ван њега били сјајна комбинација", испричао је Зоран Чалић.

Филмски редитељ и сценариста Зоран Чалић преминуо је 2014. године у Београду. Чалић је аутор више од 20 играних филмова, међу којима су најпопуларнији "Луде године, "Жикина династија", "Дошло доба да се љубав проба", "Ћао инспекторе".

Извор: Надлану/ЕПК

Коментари / 0

Оставите коментар