Malo je falilo da film ne bude snimljen!

Scenario za Žikinu dinastiju Zoran Čalić je napisao krajem 1984. Već početkom naredne godine počele su pripreme za snimanje novog nastavka superpopularnog filmskog serijala Lude godine. Sve je bilo dogovoreno - pronađen novac, odabrane lokacije i potpisani ugovori s glumcima - ali početak snimanja se odlagao nekoliko puta.

Srbija 11.12.2015 | 22:27
Malo je falilo da film ne bude snimljen!

Zbog previše posla, glavni glumac Dragomir Bojanić Gidra nije mogao odvojiti mesec i po za snimanje Žikine dinastije. Odlaganje snimanja ozbiljno je dovelo u pitanje realizaciju ne samo Žikine dinastije već celog nastavka serijala Ludih godina.

"Gidra je te 1985. snimio sedam-osam filmova. Nije znao gde će pre, jer je igrao i neke predstave u pozorištu - ispričao je tvorac Ludih godina reditelj Zoran Čalić.

"Film se nije mogao snimiti bez njega. I zato sam bio primoran da odlažem početak snimanja nekoliko puta. Taman sve dogovorimo, napravimo knjigu snimanja s jasnim planom, a onda mi se javi Gidra i kaže da ne može. Šta ću, onda zovem druge glumce i tehničko osoblje kako bih ih obavestio da odlažemo. Posle drugog odlaganja, pozvao me je Marko Todorović i rekao da vraća ulogu", ispričao je Čalić.

Prema Čalićevom svedočenju Todorović je rekao da i on ima druga posla i da ne glumi samo Gidra u filmu.

"Ranije sam planirao odmor i neću ga pomerati. Možete vi bez mene", citirao je Čavić reči Marka Todorovića.

"Njegova uloga je bila velika i nije dolazilo u obzir da snimamo bez Marka. Pokušao sam da ga odobrovoljim. Našli smo se nekoliko puta u kafani kako bih omekšao njegov stav. Na kraju smo snimili film koji je doživeo neverovatan uspeh kod publike. Gidra je znao za tu priču i često je podbadao Marka na snimanju. Inače, odlično su se slagali. Pripadali su različitim glumačkim stilovima, ali su na setu i van njega bili sjajna kombinacija", ispričao je Zoran Čalić.

Filmski reditelj i scenarista Zoran Čalić preminuo je 2014. godine u Beogradu. Čalić je autor više od 20 igranih filmova, među kojima su najpopularniji "Lude godine, "Žikina dinastija", "Došlo doba da se ljubav proba", "Ćao inspektore".

Izvor: Nadlanu/EPK

Komentari / 0

Ostavite komentar