Да ли ћемо икада видјети овај божански тандем заједно?!

Нада још постоји...Џерард сања да једног дана заигра са Тотијем...

Фудбал 13.12.2015 | 22:40
Да ли ћемо икада видјети овај божански тандем заједно?!

Откриће угледног римског листа Коријере дело Спорт да се Рома ни по коју цену неће одрећи свог капитена Франческа Тотија, већ да ће му понудити нови једногодишњи уговор изазвало је право ерупцију одушевљења у свету фудбала. Под јаким утиском био је и легендарни капитен Ливерпула Стивен Џерард, који је с великим наклоном прихватио ову информацију и икони Рима доделио нову титулу.
"Франческо Тоти је Краљ Рима! Он је невероватан техничар, фантастичан фудбалер. Разлог због којег га толико поштујем јесте зато што сав притисак у Роми носи на својим раменима", поручио је човек који је за Ливерпул одиграо 708 утакмица и додао да свог фудбалског колегу потпуно разуме.
"Играјући за Ливерпул, велики клуб, знам колику одговорност носи свака утакмица, али и како је носити се са толиким притиском. А опет – мора да пружи навијачима разлоге за радост. Све то сам проживео и видео сопственим очима. Разумем зашто га сви идеализују, али и то са собом носи одређени притисак. Пружати тако добре партије у континуитету и бити толико лојалан једном клубу... Све су то разлози због којих га неизмерно поштујем. Он је италијанска легенда".

 Џерард се присетио и међусобних дуела које су имали двојица велемајстора ранијих година.

"Када му приђете, можете да осетите колико је јак у дуелима и колико добро контролише лопту. Сећам се када сам покушао да га чувам једном приликом – једноставно је био незаустављив. Увек је играо паметно, градио сваку позицију на позицији 'десетке', а лопта му се сваки пут лепила за ногу. Нема ствари коју он не зна да уради. Сваки потез, сваки маневар му је био савршен. Има преглед игре, на терену види ствари које други играчи не могу. Имао сам и прилику са њим да се видим и неколико пута ван терена и могу да кажем да је изврстан момак".

За пуне 23 године у сениорском погону Вучице Тоти је одиграо 746 утакмица и постигао 300 голова.
"Због његове лојалности клубу и оданости навијачима и грбу клуба који носи Тоти заслужује више од громогласног аплауза и признања која већ добија. Ја му се такође клањам због свега тога. Он је тип играча који се ретко рађа и какав би сваки клуб желео да има".

Миљеник Енфилдовог Копа, сада фудбалер Лос Анђелес Галаксија није желео да сакрије наду да би једног дана могли да заиграју заједно.
"То би било једно невероватно искуство и велика част за мене. Сећам се када је Ливерпул потписао Алберта Аквиланија, одмах сам га питао: 'Причај ми, какви су играчи Тоти и Де Роси?', а он није могао да престане да их хвали. Буквално је о њима могао да прича у томовима", закључио је Џерард.

Коментари / 0

Оставите коментар