Da li ćemo ikada vidjeti ovaj božanski tandem zajedno?!

Nada još postoji...Džerard sanja da jednog dana zaigra sa Totijem...

Fudbal 13.12.2015 | 22:40
Da li ćemo ikada vidjeti ovaj božanski tandem zajedno?!

Otkriće uglednog rimskog lista Korijere delo Sport da se Roma ni po koju cenu neće odreći svog kapitena Frančeska Totija, već da će mu ponuditi novi jednogodišnji ugovor izazvalo je pravo erupciju oduševljenja u svetu fudbala. Pod jakim utiskom bio je i legendarni kapiten Liverpula Stiven Džerard, koji je s velikim naklonom prihvatio ovu informaciju i ikoni Rima dodelio novu titulu.
"Frančesko Toti je Kralj Rima! On je neverovatan tehničar, fantastičan fudbaler. Razlog zbog kojeg ga toliko poštujem jeste zato što sav pritisak u Romi nosi na svojim ramenima", poručio je čovek koji je za Liverpul odigrao 708 utakmica i dodao da svog fudbalskog kolegu potpuno razume.
"Igrajući za Liverpul, veliki klub, znam koliku odgovornost nosi svaka utakmica, ali i kako je nositi se sa tolikim pritiskom. A opet – mora da pruži navijačima razloge za radost. Sve to sam proživeo i video sopstvenim očima. Razumem zašto ga svi idealizuju, ali i to sa sobom nosi određeni pritisak. Pružati tako dobre partije u kontinuitetu i biti toliko lojalan jednom klubu... Sve su to razlozi zbog kojih ga neizmerno poštujem. On je italijanska legenda".

 Džerard se prisetio i međusobnih duela koje su imali dvojica velemajstora ranijih godina.

"Kada mu priđete, možete da osetite koliko je jak u duelima i koliko dobro kontroliše loptu. Sećam se kada sam pokušao da ga čuvam jednom prilikom – jednostavno je bio nezaustavljiv. Uvek je igrao pametno, gradio svaku poziciju na poziciji 'desetke', a lopta mu se svaki put lepila za nogu. Nema stvari koju on ne zna da uradi. Svaki potez, svaki manevar mu je bio savršen. Ima pregled igre, na terenu vidi stvari koje drugi igrači ne mogu. Imao sam i priliku sa njim da se vidim i nekoliko puta van terena i mogu da kažem da je izvrstan momak".

Za pune 23 godine u seniorskom pogonu Vučice Toti je odigrao 746 utakmica i postigao 300 golova.
"Zbog njegove lojalnosti klubu i odanosti navijačima i grbu kluba koji nosi Toti zaslužuje više od gromoglasnog aplauza i priznanja koja već dobija. Ja mu se takođe klanjam zbog svega toga. On je tip igrača koji se retko rađa i kakav bi svaki klub želeo da ima".

Miljenik Enfildovog Kopa, sada fudbaler Los Anđeles Galaksija nije želeo da sakrije nadu da bi jednog dana mogli da zaigraju zajedno.
"To bi bilo jedno neverovatno iskustvo i velika čast za mene. Sećam se kada je Liverpul potpisao Alberta Akvilanija, odmah sam ga pitao: 'Pričaj mi, kakvi su igrači Toti i De Rosi?', a on nije mogao da prestane da ih hvali. Bukvalno je o njima mogao da priča u tomovima", zaključio je Džerard.

Komentari / 0

Ostavite komentar