Иван Томић нови тренер Партизана?!

Из поузданих извора у Хумској сазнајемо да ће на крају полусезоне доћи до четврте промене тренера у 2015. години.

Фудбал 11.12.2015 | 21:15
Иван Томић нови тренер Партизана?!

Некадашњи фудбалер, капитен и бивши спортски директор Партизана, Иван Томић, постаће нови тренер црно-белих када одлазећи Љубинко Друловић приведе полусезону крају.

МОНДО из поузданих извора у Хумској сазнаје да су челници Партизана у оставци, у договору са недавно постављеним спортским директором и Томићевим саиграчем из заједничких дана у Хумској, Ивицом Илиевим, донели одлуку да, коначно, дају шансу тренеру Телеоптика и бившем селектору "орлића".

Коначно, јер ово није први пут да се Томић доводи у везу са местом тренера Партизана, а последњи пут озбиљно је био у игри пре тачно годину дана када је тадашњи, сада већ бивши, тандем Драган Ћирић/Љубиша Тумбаковић, намеравао да одмах по именовању на позиције спортског директора и потпредседника за спортска питања – смени Марка Николића.

Навијачи тада нису дозволили да Николић оде, Ћирић је одмах поднео оставку, Тумбаковић остао у клубу још неко време, пре него што се и сам повукао, да би остатак руководства Партизана у марту ове године сменило Николића и довело – Зорана Милинковића.

Како је и Милинковић у међувремену смењен, а доведен Друловић, Партизан ће највероватније добити и ЧЕТВРТОГ тренера у календарској 2015. години!

У последњој деценији, почев од Јиргена Ребера који је отишао 2005. године, Хумска је "појела" чак дванаесторицу тренера, а Томић ће према нашим сазнањима бити 13. запослен у размаку од десет година: Јирген Ребер, Миодраг Јешић, Мирослав Ђукић, Славиша Јокановић, Горан Стевановић, Александар Станојевић, Аврам Грант, Владимир Вермезовић, Вук Рашовић, Марко Николић, Зоран Милинковић, Љубинко Друловић - Иван Томић.

Томић, рођен у Београду пре 39 година, играо је за Партизан од 1993. до 1998. године, а потом поново од 2004. до 2007. и у том периоду на 332 утакмице дао 66 голова. Вишеструки је првак државе и освајач Купа, а члан је и последње генерације црно-белих која је презимила у Европи. Овај податак не може бити актуелнији у дану после пораза од Аугзбурга, који је и дошао Друловићу "главе".

Између одласка и повратка у Хумску, Томић је играо за Рому, Алавес и Рајо Ваљекано, а пет пута наступио је и за репрезентацију Југославије.

Из периода у којем је радио као спортски директор, а попут многих легенди клуба отеран је на прилично ружан начин, остаје упамћена селекција у којој су се нашли Ламин Дијара, Алмами Мореира и Антонело Жука, предводници таласа црно-белих титула, којих је на крају било шест у низу и седам из осам последњих сезона.

А, Друловић?

Попут Томића, бивши селектор омладинске репрезентације Србије дошао је у Хумску у невреме и "удавио" се у бури, која је пре тога прогутала и трећег бившег играча Партизана, Милинковића.

Друловић је преузео екипу од Милинковића после ремија у Сурдулици, са Радником (2:2), победио је Јавор на дебију 3:2, а онда у наредних 12 мечева забележио пет победа, два ремија и четири пораза, од чега два узастопна у Хумској, од Војводине 0:2 и Аугзбурга 1:3. Друловић ће, према сазнањима МОНДА, водити уздрману екипу у мечевима са Радом у гостима (13. децембар) и Борчем код куће (16. децембар), а онда испразнити канцеларију.

У међувремену, "Парни ваљак" испао је из Европе, остао без титуле првака државе јер каска за Црвеном звездом са 24 бода заостатка, па ће Томић моћи без притиска да прави селекцију за сезону 2016/17 и покуша једну од најтужнијих сезона у 70 година постојања славног клуба да оконча пласманом у Европу и тријумфом у Купу Србије.

Извесно је да ће, поред Друловића, Хумску у току зимске паузе напустити и неколицина играча, пре свих Фабрисио, док је неизвесно до када ће се "чекати" и Валериј Божинов.

Коментари / 0

Оставите коментар