Ivan Tomić novi trener Partizana?!

Iz pouzdanih izvora u Humskoj saznajemo da će na kraju polusezone doći do četvrte promene trenera u 2015. godini.

Fudbal 11.12.2015 | 21:15
Ivan Tomić novi trener Partizana?!

Nekadašnji fudbaler, kapiten i bivši sportski direktor Partizana, Ivan Tomić, postaće novi trener crno-belih kada odlazeći Ljubinko Drulović privede polusezonu kraju.

MONDO iz pouzdanih izvora u Humskoj saznaje da su čelnici Partizana u ostavci, u dogovoru sa nedavno postavljenim sportskim direktorom i Tomićevim saigračem iz zajedničkih dana u Humskoj, Ivicom Ilievim, doneli odluku da, konačno, daju šansu treneru Teleoptika i bivšem selektoru "orlića".

Konačno, jer ovo nije prvi put da se Tomić dovodi u vezu sa mestom trenera Partizana, a poslednji put ozbiljno je bio u igri pre tačno godinu dana kada je tadašnji, sada već bivši, tandem Dragan Ćirić/Ljubiša Tumbaković, nameravao da odmah po imenovanju na pozicije sportskog direktora i potpredsednika za sportska pitanja – smeni Marka Nikolića.

Navijači tada nisu dozvolili da Nikolić ode, Ćirić je odmah podneo ostavku, Tumbaković ostao u klubu još neko vreme, pre nego što se i sam povukao, da bi ostatak rukovodstva Partizana u martu ove godine smenilo Nikolića i dovelo – Zorana Milinkovića.

Kako je i Milinković u međuvremenu smenjen, a doveden Drulović, Partizan će najverovatnije dobiti i ČETVRTOG trenera u kalendarskoj 2015. godini!

U poslednjoj deceniji, počev od Jirgena Rebera koji je otišao 2005. godine, Humska je "pojela" čak dvanaestoricu trenera, a Tomić će prema našim saznanjima biti 13. zaposlen u razmaku od deset godina: Jirgen Reber, Miodrag Ješić, Miroslav Đukić, Slaviša Jokanović, Goran Stevanović, Aleksandar Stanojević, Avram Grant, Vladimir Vermezović, Vuk Rašović, Marko Nikolić, Zoran Milinković, Ljubinko Drulović - Ivan Tomić.

Tomić, rođen u Beogradu pre 39 godina, igrao je za Partizan od 1993. do 1998. godine, a potom ponovo od 2004. do 2007. i u tom periodu na 332 utakmice dao 66 golova. Višestruki je prvak države i osvajač Kupa, a član je i poslednje generacije crno-belih koja je prezimila u Evropi. Ovaj podatak ne može biti aktuelniji u danu posle poraza od Augzburga, koji je i došao Druloviću "glave".

Između odlaska i povratka u Humsku, Tomić je igrao za Romu, Alaves i Rajo Valjekano, a pet puta nastupio je i za reprezentaciju Jugoslavije.

Iz perioda u kojem je radio kao sportski direktor, a poput mnogih legendi kluba oteran je na prilično ružan način, ostaje upamćena selekcija u kojoj su se našli Lamin Dijara, Almami Moreira i Antonelo Žuka, predvodnici talasa crno-belih titula, kojih je na kraju bilo šest u nizu i sedam iz osam poslednjih sezona.

A, Drulović?

Poput Tomića, bivši selektor omladinske reprezentacije Srbije došao je u Humsku u nevreme i "udavio" se u buri, koja je pre toga progutala i trećeg bivšeg igrača Partizana, Milinkovića.

Drulović je preuzeo ekipu od Milinkovića posle remija u Surdulici, sa Radnikom (2:2), pobedio je Javor na debiju 3:2, a onda u narednih 12 mečeva zabeležio pet pobeda, dva remija i četiri poraza, od čega dva uzastopna u Humskoj, od Vojvodine 0:2 i Augzburga 1:3. Drulović će, prema saznanjima MONDA, voditi uzdrmanu ekipu u mečevima sa Radom u gostima (13. decembar) i Borčem kod kuće (16. decembar), a onda isprazniti kancelariju.

U međuvremenu, "Parni valjak" ispao je iz Evrope, ostao bez titule prvaka države jer kaska za Crvenom zvezdom sa 24 boda zaostatka, pa će Tomić moći bez pritiska da pravi selekciju za sezonu 2016/17 i pokuša jednu od najtužnijih sezona u 70 godina postojanja slavnog kluba da okonča plasmanom u Evropu i trijumfom u Kupu Srbije.

Izvesno je da će, pored Drulovića, Humsku u toku zimske pauze napustiti i nekolicina igrača, pre svih Fabrisio, dok je neizvesno do kada će se "čekati" i Valerij Božinov.

Komentari / 0

Ostavite komentar