Мурињо о Фабрегасу, Ивановићу, Терију и Кејхилу...

Менаџер Челсија Жозе Мурињо сматра да се не може рећи да Цеск Фабрегас, Бранислав Ивановић, Џон Тери и Гери Кејхил играју ни близу нивоа из прошле сезоне.

Фудбал 13.12.2015 | 16:40
Мурињо о Фабрегасу, Ивановићу, Терију и Кејхилу...

Шампион Енглеске налази се у непрепознатљивој кризи још од старта сезоне, после 15 одиграних кола заутима тек 14. место на табели, а 'Специјални' је само ове сезоне (шест пораза) доживео више неуспеха него за сто претходних мечева на клупи тима из Лондона (један пораз).

"Ако би сте ишли од играча до играча, гледајући прошлу сезону, Бранислав Ивановић, Гери Кејхил и Џон Тери имали су фантастичну годину. С друге стране, ове сезоне то није случај, па би било изузетно тешко рећи да играју 'сјајно'", каже Мурињо.

Управо је споменута четворка, уз Немању Матића и Едена Азара, била најзаслужнија за доминантан наступ и пут до титуле шампиона. Фабрегас је био први асистент лиге, Азар најбољи стрелац, док су наборјани дефанзивци, поготово капитен Србије, током целе године били на изузетно високом нивоу.

Нешто мање проблема 'Плавци' су имали у Лиги шампиона, али су тек у последњем колу, тријумфом против Порта, успели да обезбеде пролаз и прво место у групи, док их у понедељак очекује гостовање лидеру Лестер Ситију.

"Морамо бити поштени и рећи да се апсолутно заслужено налазе на првом месту. Иако сам пре неколико недеља рекао да немају снаге да стигну и до шампионске титуле, али ћу можда на ту тему морати да размислим још једном. Јер, једно је бити на првом месту у септембру, захваљујући сјајном старту, али потпуно друга ствар је бити лидер средином децембра. Било би дивно да освоје титулу, ја волим такве сценарије, а сигуран сам да би запањили и натерали комплетан фудбалски свет да им се диви", закључио је Португалац.

Коментари / 0

Оставите коментар