Murinjo o Fabregasu, Ivanoviću, Teriju i Kejhilu...

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo smatra da se ne može reći da Cesk Fabregas, Branislav Ivanović, Džon Teri i Geri Kejhil igraju ni blizu nivoa iz prošle sezone.

Fudbal 13.12.2015 | 16:40
Murinjo o Fabregasu, Ivanoviću, Teriju i Kejhilu...

Šampion Engleske nalazi se u neprepoznatljivoj krizi još od starta sezone, posle 15 odigranih kola zautima tek 14. mesto na tabeli, a 'Specijalni' je samo ove sezone (šest poraza) doživeo više neuspeha nego za sto prethodnih mečeva na klupi tima iz Londona (jedan poraz).

"Ako bi ste išli od igrača do igrača, gledajući prošlu sezonu, Branislav Ivanović, Geri Kejhil i Džon Teri imali su fantastičnu godinu. S druge strane, ove sezone to nije slučaj, pa bi bilo izuzetno teško reći da igraju 'sjajno'", kaže Murinjo.

Upravo je spomenuta četvorka, uz Nemanju Matića i Edena Azara, bila najzaslužnija za dominantan nastup i put do titule šampiona. Fabregas je bio prvi asistent lige, Azar najbolji strelac, dok su naborjani defanzivci, pogotovo kapiten Srbije, tokom cele godine bili na izuzetno visokom nivou.

Nešto manje problema 'Plavci' su imali u Ligi šampiona, ali su tek u poslednjem kolu, trijumfom protiv Porta, uspeli da obezbede prolaz i prvo mesto u grupi, dok ih u ponedeljak očekuje gostovanje lideru Lester Sitiju.

"Moramo biti pošteni i reći da se apsolutno zasluženo nalaze na prvom mestu. Iako sam pre nekoliko nedelja rekao da nemaju snage da stignu i do šampionske titule, ali ću možda na tu temu morati da razmislim još jednom. Jer, jedno je biti na prvom mestu u septembru, zahvaljujući sjajnom startu, ali potpuno druga stvar je biti lider sredinom decembra. Bilo bi divno da osvoje titulu, ja volim takve scenarije, a siguran sam da bi zapanjili i naterali kompletan fudbalski svet da im se divi", zaključio je Portugalac.

Komentari / 0

Ostavite komentar