Роналдо: Недостаје ми доброћудни медвед Анчелоти!

Најбољи играч света Кристијано Роналдо признао је да му недостаје бивши тренер – 'велики доброћудни медвед' Карло Анчелоти.

Фудбал 13.12.2015 | 20:00
Роналдо: Недостаје ми доброћудни медвед Анчелоти!

Легендарни Италијан предводио је мадридски Реал током две сезоне, а екипа је предвођена Португалцем на терену освојила Куп краља, јубиларну десету у Лигу шампиона, Светско првенство за клубове, као и УЕФА Суперкуп.

Међутим, после сезоне без трофеја дошао је, помало и неочекивани, отказ за Анчелотија, да би на његово место дошао Рафаел Бенитес.

Уместо да крене напред, Реал је кренуо уназад под командом Шпанца. После нешто слабијег старта сезоне Мадриђани су подигли форму, али само на кратко, а после дебакла у 'Ел Класику' против Барселоне (4:0) све гласније се говори о неслагању управо Бенитеса и најбољег стрелца у историји клуба.

"Господин Анчелоти је био пријатно изненађење. У почетку сам мислио да је строжија особа, помало арогантна, а у ствари је било потпуно супротно. Он је као велики медвед, доброћудна и веома осетљува особа. Причао је са мном сваки дан, али не само са мном већ и са свим осталим играчима. Забављао се с нама", открио је Роналдо за ЕСПН.

Роналдо је затим истакао да му бивши тренер пре свега недостаје због велике повезаности коју је осетио са њим на тренинзима, али и због чињенице да су заједно освајали трофеје.

"Он је невероватна особа. Волео бих када би сваки играч имао прилику да ради с њим јер је он сјајан човек, фантастичан тренер и много ми недостаје, пре свега због свих трофеја које смо заједно освојили. Желео би да у будућности поново сарађујем с њим. Али, и сада је све добро, ја сам добро. Имам новог тренера и такође сам срећан. Опет, с друге страме, одличан је осећај када имате такве успомене", додао је Кристијано.

Португалац се већ неколико пута током сезоне нашао на удару јавности, иако је на досадашњих 20 утакмица постигао 21 гол, уз осам асистенција, пошто сви управо од њега очекују да буде човек који ће 'окренути' срећу екипе када не иде.

Медији, пре свих, често су истицали да 'проблем' лежи у тактици коју примењује и форсира Бенитес (што и није далеко од истине), али момак са острва Мадеира истиче да се осећа 'веома удобно' када игра за бившег тренера Валенсије, Ливерпула, Интера и Наполија.

"Не, ја ту уопште не видим проблем, шта више осећам се веома удобно и комотно када сам на терену. Уосталом, увек је другачије. Били у питању Жозе Мурињо, сер Алекс Фергусон или Мануел Пелегрини... Свако има свој стил, сопствени систем, а ми смо тренутно и даље у фази привикавања", појашњава троструки освајач 'Златне лопте' и додаје:

"Мислим да свако има свој стил фудбала који преферира, пошто свако има своје мишљење. Сви моји тренери су различити људи, а ја се трудим да од сваког од њих покупим оно најбоље. Ја сам играч какав сам данас због великог утицаја и помоћи које сам добио од својих тренера".

Рафа је пети тренер под којим Роналдо ради на Сантијаго Бернабеуу, за седам и по година колико је у Шпанији.

"Понекад није лако, са константним променама, зна да буде тешко. Не волим када мењају тренере или када продају или купују играче пре сваку сезону. Потребно ти је време да се навикнеш на нова лица, да упознаш тренера и његов начин рада. Једини начин да индивидуално напредујеш, али и да цео колектив доживи просперитет, лежи у конзистентности на свим нивоима. Доживљавајући константе промене јер сви морају да се навикну на оне друге, поготово на нова лица и чланове тима".

За крај, стрелац преко 500 голова у клупском фудбалу каже да је свестан да су такве ствари ипак нормална појава у модерном фудбалу.

"Јасно је да не волим превише такав начин функционисања, али све је то саставни део бизниса, а тржиште налаже такве ствари. Куповину, продају играча. Реал Мадрид је клуб који сваке године купи новог играча, а на нама је да се навикнемо", закључио је Роналдо причу.

Коментари / 0

Оставите коментар