Ronaldo: Nedostaje mi dobroćudni medved Ančeloti!

Najbolji igrač sveta Kristijano Ronaldo priznao je da mu nedostaje bivši trener – 'veliki dobroćudni medved' Karlo Ančeloti.

Fudbal 13.12.2015 | 20:00
Ronaldo: Nedostaje mi dobroćudni medved Ančeloti!

Legendarni Italijan predvodio je madridski Real tokom dve sezone, a ekipa je predvođena Portugalcem na terenu osvojila Kup kralja, jubilarnu desetu u Ligu šampiona, Svetsko prvenstvo za klubove, kao i UEFA Superkup.

Međutim, posle sezone bez trofeja došao je, pomalo i neočekivani, otkaz za Ančelotija, da bi na njegovo mesto došao Rafael Benites.

Umesto da krene napred, Real je krenuo unazad pod komandom Španca. Posle nešto slabijeg starta sezone Madriđani su podigli formu, ali samo na kratko, a posle debakla u 'El Klasiku' protiv Barselone (4:0) sve glasnije se govori o neslaganju upravo Benitesa i najboljeg strelca u istoriji kluba.

"Gospodin Ančeloti je bio prijatno iznenađenje. U početku sam mislio da je strožija osoba, pomalo arogantna, a u stvari je bilo potpuno suprotno. On je kao veliki medved, dobroćudna i veoma osetljuva osoba. Pričao je sa mnom svaki dan, ali ne samo sa mnom već i sa svim ostalim igračima. Zabavljao se s nama", otkrio je Ronaldo za ESPN.

Ronaldo je zatim istakao da mu bivši trener pre svega nedostaje zbog velike povezanosti koju je osetio sa njim na treninzima, ali i zbog činjenice da su zajedno osvajali trofeje.

"On je neverovatna osoba. Voleo bih kada bi svaki igrač imao priliku da radi s njim jer je on sjajan čovek, fantastičan trener i mnogo mi nedostaje, pre svega zbog svih trofeja koje smo zajedno osvojili. Želeo bi da u budućnosti ponovo sarađujem s njim. Ali, i sada je sve dobro, ja sam dobro. Imam novog trenera i takođe sam srećan. Opet, s druge strame, odličan je osećaj kada imate takve uspomene", dodao je Kristijano.

Portugalac se već nekoliko puta tokom sezone našao na udaru javnosti, iako je na dosadašnjih 20 utakmica postigao 21 gol, uz osam asistencija, pošto svi upravo od njega očekuju da bude čovek koji će 'okrenuti' sreću ekipe kada ne ide.

Mediji, pre svih, često su isticali da 'problem' leži u taktici koju primenjuje i forsira Benites (što i nije daleko od istine), ali momak sa ostrva Madeira ističe da se oseća 'veoma udobno' kada igra za bivšeg trenera Valensije, Liverpula, Intera i Napolija.

"Ne, ja tu uopšte ne vidim problem, šta više osećam se veoma udobno i komotno kada sam na terenu. Uostalom, uvek je drugačije. Bili u pitanju Žoze Murinjo, ser Aleks Ferguson ili Manuel Pelegrini... Svako ima svoj stil, sopstveni sistem, a mi smo trenutno i dalje u fazi privikavanja", pojašnjava trostruki osvajač 'Zlatne lopte' i dodaje:

"Mislim da svako ima svoj stil fudbala koji preferira, pošto svako ima svoje mišljenje. Svi moji treneri su različiti ljudi, a ja se trudim da od svakog od njih pokupim ono najbolje. Ja sam igrač kakav sam danas zbog velikog uticaja i pomoći koje sam dobio od svojih trenera".

Rafa je peti trener pod kojim Ronaldo radi na Santijago Bernabeuu, za sedam i po godina koliko je u Španiji.

"Ponekad nije lako, sa konstantnim promenama, zna da bude teško. Ne volim kada menjaju trenere ili kada prodaju ili kupuju igrače pre svaku sezonu. Potrebno ti je vreme da se navikneš na nova lica, da upoznaš trenera i njegov način rada. Jedini način da individualno napreduješ, ali i da ceo kolektiv doživi prosperitet, leži u konzistentnosti na svim nivoima. Doživljavajući konstante promene jer svi moraju da se naviknu na one druge, pogotovo na nova lica i članove tima".

Za kraj, strelac preko 500 golova u klupskom fudbalu kaže da je svestan da su takve stvari ipak normalna pojava u modernom fudbalu.

"Jasno je da ne volim previše takav način funkcionisanja, ali sve je to sastavni deo biznisa, a tržište nalaže takve stvari. Kupovinu, prodaju igrača. Real Madrid je klub koji svake godine kupi novog igrača, a na nama je da se naviknemo", zaključio je Ronaldo priču.

Komentari / 0

Ostavite komentar