Одређене мјере забране Махмуљину

Одлучујући о приједлогу Тужилаштва Босне и Херцеговине за одређивање притвора осумњиченом Сакибу Махмуљину, Суд Босне и Херцеговине је донио рјешење којим је одбијен као неоснован приједлог Тужилаштва Босне и Херцеговине за одређивање притвора, те су према осумњиченом Махмуљину одређене мјере забране.

Босна и Херцеговина 11.12.2015 | 18:25
Одређене мјере забране Махмуљину

Наиме, мјере забране подразумијевају забрану напуштања боравишта (уз обавезу овлаштених службених особа да врше провјеру ове мјере забране насумице два пута седмично) и забрану путовања (уз привремено одузимање путних исправа и забрану издавања нових путних исправа, као и забрану кориштења личне карте за прелазак државне границе Босне и Херцеговине), те забрану састајања са одређеним особама – свједоцима наведеним у приједлогу Тужилаштва.

Изречене мјере забране могу трајати док за тим постоји потреба односно до другачије одлуке Суда, а контрола оправданости вршиће се свака два мјесеца.

У случају да осумњичени прекрши изречене мјере забране, може му се одредити мјера притвора.

Сакиб Махмуљин осумњичен је да је починио кривично дјело ратни злочин против ратних заробљеника из члана 144., ратни злочин против рањеника и болесника из члана 143. и ратни злочин против цивилног становништва из члана 142. Кривичног закона бивше СФРЈ, а у вези са чланом 30. став 2. истог закона (нечињење), саопштено је из Суда БиХ.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Марко

11.12.2015 18:01

СРАМОТА!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ведран.

11.12.2015 18:05

Хапсити и осудити злотвора под хитно !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

11.12.2015 18:09

Раније сам писао да сам борац ВРС , свједок и уцесник догадјаја на Озрену, тацније Стогу,Возуци и несретном Паљенику из септембра 1995.године,те о злоцинима и звјерствима муслимана према српском народу и борцима ВРС у том времену на тим просторима,па ме ово пустање на слободу ове идивидуе уопсте и не цуди,јер смо ми срби највисе за то криви из разлога, немој дирати мене,а они одмах скину тузбу за неког свог, па немој дирати ни мене сто сам украо 10 милиона,а они то прихвате па опет скину са листе неког свог злоцинца. И тако,док су се наси велики Срби у том Суду БиХ од својих лоповлука бранили на овај нацин, ови други су своје злоцинце по тој компензацији ослободили гоњења и одговорности. И сада би неко из рецимо петоцлане породице /из сва три народа /у којој нико не ради и која нема примања требао узети пуску и недај Бозе убити неког из неке полицијске агенције у БиХ зато сто му је покуцао на куцна врата! ПРЕДЛАЗЕМ:Додика,Цовица,Иваница,Лагумдзију,Босица,Павица,Дјокица, Изетбеговица,Комсица,Халиловица,Токица,Бореновица, Михајлицу, Томљановица,Цавица и све друге насе бајне политицаре ако сам којег заборавио и који зиве на насој грбаци и који нам годинама продају ону ствар "под бубреге" СТРПАЈТЕ ЉУДИ У ХЕЛИКОПТЕР И ИЗБАЦИТЕ ИХ ИЗНАД СИРИЈЕ ИЛИ ИРАКА, НЕКА ТАМО ИДУ И НЕКА ТАМО РАТУЈУ Ј...И М...У СВОЈУ ,А НЕКА ОВАЈ НАРОД ПУСТЕ НА МИРУ ДА НОРМАЛНО ЗИВИ И САРАДЈУЈЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

споро али неизбјежно

11.12.2015 18:17

Кад га осуде никад више изаћи неће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниста од тога

11.12.2015 18:43

Бице слободан Цовјек као и сви остали сто су иста у рату уцинили а биједа це у затвор као и увијек на свим странама назалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

суд БиХ

11.12.2015 19:42

Србе одма у притвор, Балије нек се бране са слободе

ОДГОВОРИТЕ
Name

упомооооћ

11.12.2015 20:27

Будите хумани и " скидајте " ову слику , ово се више не може ни читати , а камо ли гледати !

ОДГОВОРИТЕ