Određene mjere zabrane Mahmuljinu

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora osumnjičenom Sakibu Mahmuljinu, Sud Bosne i Hercegovine je donio rješenje kojim je odbijen kao neosnovan prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora, te su prema osumnjičenom Mahmuljinu određene mjere zabrane.

Bosna i Hercegovina 11.12.2015 | 18:25
Određene mjere zabrane Mahmuljinu

Naime, mjere zabrane podrazumijevaju zabranu napuštanja boravišta (uz obavezu ovlaštenih službenih osoba da vrše provjeru ove mjere zabrane nasumice dva puta sedmično) i zabranu putovanja (uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine), te zabranu sastajanja sa određenim osobama – svjedocima navedenim u prijedlogu Tužilaštva.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršiće se svaka dva mjeseca.

U slučaju da osumnjičeni prekrši izrečene mjere zabrane, može mu se odrediti mjera pritvora.

Sakib Mahmuljin osumnjičen je da je počinio krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika iz člana 144., ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika iz člana 143. i ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 142. Krivičnog zakona bivše SFRJ, a u vezi sa članom 30. stav 2. istog zakona (nečinjenje), saopšteno je iz Suda BiH.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Marko

11.12.2015 18:01

SRAMOTA!!!!

ODGOVORITE
Name

Vedran.

11.12.2015 18:05

Hapsiti i osuditi zlotvora pod hitno !!!

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

11.12.2015 18:09

Ranije sam pisao da sam borac VRS , svjedok i ucesnik dogadjaja na Ozrenu, tacnije Stogu,Vozuci i nesretnom Paljeniku iz septembra 1995.godine,te o zlocinima i zvjerstvima muslimana prema srpskom narodu i borcima VRS u tom vremenu na tim prostorima,pa me ovo pustanje na slobodu ove idividue uopste i ne cudi,jer smo mi srbi najvise za to krivi iz razloga, nemoj dirati mene,a oni odmah skinu tuzbu za nekog svog, pa nemoj dirati ni mene sto sam ukrao 10 miliona,a oni to prihvate pa opet skinu sa liste nekog svog zlocinca. I tako,dok su se nasi veliki Srbi u tom Sudu BiH od svojih lopovluka branili na ovaj nacin, ovi drugi su svoje zlocince po toj kompenzaciji oslobodili gonjenja i odgovornosti. I sada bi neko iz recimo petoclane porodice /iz sva tri naroda /u kojoj niko ne radi i koja nema primanja trebao uzeti pusku i nedaj Boze ubiti nekog iz neke policijske agencije u BiH zato sto mu je pokucao na kucna vrata! PREDLAZEM:Dodika,Covica,Ivanica,Lagumdziju,Bosica,Pavica,Djokica, Izetbegovica,Komsica,Halilovica,Tokica,Borenovica, Mihajlicu, Tomljanovica,Cavica i sve druge nase bajne politicare ako sam kojeg zaboravio i koji zive na nasoj grbaci i koji nam godinama prodaju onu stvar "pod bubrege" STRPAJTE LJUDI U HELIKOPTER I IZBACITE IH IZNAD SIRIJE ILI IRAKA, NEKA TAMO IDU I NEKA TAMO RATUJU J...I M...U SVOJU ,A NEKA OVAJ NAROD PUSTE NA MIRU DA NORMALNO ZIVI I SARADJUJE!

ODGOVORITE
Name

sporo ali neizbježno

11.12.2015 18:17

Kad ga osude nikad više izaći neće.

ODGOVORITE
Name

Nista od toga

11.12.2015 18:43

Bice slobodan Covjek kao i svi ostali sto su ista u ratu ucinili a bijeda ce u zatvor kao i uvijek na svim stranama nazalost.

ODGOVORITE
Name

sud BiH

11.12.2015 19:42

Srbe odma u pritvor, Balije nek se brane sa slobode

ODGOVORITE
Name

upomooooć

11.12.2015 20:27

Budite humani i " skidajte " ovu sliku , ovo se više ne može ni čitati , a kamo li gledati !

ODGOVORITE