Видео: Клинце Реала уче да играју као Барселона?!

Барселона је пре више од 20 дана разбила Реал на ’Сантјаго Бернабеуу’, али су несмотреним потезима челници мадридског клуба поново отворили болну рану.

Фудбал 12.12.2015 | 13:20
Видео: Клинце Реала уче да играју као Барселона?!

Актуелни шампион Шпаније и Европе је у првом овосезонском ’Ел Класику’ уништио највећег ривала погоцима двоструког стрелца Луиса Суареса, Нејмара и Андреса Инијесте.

Каталонци су тим тријумфом дошли на шест бодова предности у односу на Реал, али она сада износи четири после ремија са Валенсијом.

Међутим, информације које су три недеље касније испливале на површину, поново су уздрмале ’Краљевски клуб’ који је већ у огромним проблемима због не баш сјајних резултата у Примери и избацивања из Купа краља.

После сваког викенда, у спортском центру ’Валдебебас’, тренери млађих категорија Реала анализирају учинак својих екипа и појединаца. На више начина покушавају да унапреде рад и резултате фудбалске школе, што укључује прегледавање снимака утакмица свих узраста, али и конкуренције. Тиме се одређују грешке које треба да буду уклоњене, а тако је било и два дана после једног од најтежих пораза у скоријој историји.

Шпанска „Марка“, која је позната као медији близак Реалу, открила је да су директори академије Виктор Фернандес и Хуан Луис Мартинес направили нову глупост. Челницима клуба стигло је обавештење да су њих двојица припремили видео материјал у којем се као пример квалитетног фудбалског клуба узима управо Барселона. Фернандес и Мартинес анализирали су дерби одигран 21. новембра, када је екипа Луиса Енрикеа осрамотила највећег ривала јер је тријумф од 4:0 могао да буде много убедљивији.

Тренери млађих категорија који су били на састанку нису могли да верују шта им се приказује, да би све било заокружено и негативним примером односа према дресу. У овој „рубрици“ нашли су се дефанзивци Реала Марсело и Серхио Рамос, који је уједно и капитен.

Тренер првог тима Рафа Бенитес био је изузетно бесан када је сазнао за испад у ’Валдебебасу’ јер су критиковани играчи који воде, али и због тога што таленти из млађих категорија добијају негативну слику о првом тиму.

Посебно му се није допало што га нико консултовао пре припреме видео снимка. Жалио се управи клуба, али му је саветовано да све игнорише јер је академија потпуно независна од првог тима и да има аутономију у раду.

Коментари / 0

Оставите коментар